Folyamatosan foltozzák a kátyús utat a sárbogárdi vasútállomásnál

Sárbogárd - Szinte használhatatlan volt az útburkolat a bogárdi vasútállomásnál. Nem csak a gyalogosok, de a buszjáratok közlekedését is nehezítette a sok kátyú. „Felületi” kezelést végeztek, a kátyúk mégis megvannak.

Miskei Anita

Hosszú hónapokkal ezelőtt már beszámoltunk arról, bizony áldatlan állapotok uralkodnak a vasútállomás környékén. Városhoz méltatlan minőségű az útburkolat a területen, melynek egyébként tulajdonosa a MÁV Zrt. Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere kérdésünkre elmondta, bár kezdeményeztek tárgyalásokat a vasúttársasággal, bizonyos megállapodások születtek is, érdemi javítás nem történt. A kátyúkat ugyan feltöltötték, hosszú távon azonban nem jelent megoldást, a MÁV komplex felújítást ígért. Lapunk meg is kereste a társaság Kommunikációs Igazgatóságát, melynek referense Pécsek Imre csütörtökre ígért tájékoztatást. Csütörtökön azonban csak annyit közölt írásban, több szakmai területet is érint a bogárdi vasútállomás környékének helyreállítása,  erről azonban csak néhány nap múlva tud információkkal szolgálni. 


- Megkerestük a közútkezelőt, mart aszfaltot igényeltünk a burkolat helyreállításához. Ugyanis az önkormányzat is megoldást szeretne taláni, vállalnánk a gépi munkát az aszfaltozásnál, de egyelőre anyag sincs, s annak költségeit sem igen vállalná senki. Pedig még így is milliós nagyságrendre rúgna a helyreállítás költsége - mondta Sükösd Tamás polgármester. Majd azt is kiemelte, hogy a mart aszfalt azért késik, mert arra a megye több pontján is igényt tartottak, tartanak, így várniuk kell. A Magyar Közút Zrt. a kezelésében lévő utak burkolatának javítása mellett segít, ha tud, most azonban várniuk kell a sárbogárdiaknak.

- Fontos lenne azonban, hogy még a csapadékos időjárás beköszöntéig helyreállítsák a burkolatot.  Nincs információnk arról, mikor kaphatunk mart aszfaltot, ami azért is jelent további problémát,  mert folyamatban van a felszíni vízrendezés is - tette hozzá a polgármester. Az önkormányzat szándékát mutatja egyébként  az is, hogy tervezővel közösen vizsgálták meg a területet, azonban - hangsúlyozta a polgármester - a teljes helyreállítást, s annak költségeit nem vállahatja az önkormányzat.  Ezt akkor sem tennénk meg, ha az önkormányzat anyagi ereje engedné, hisz a terület a MÁV-é. Azonban a beruházás összege terhet is ró ránk. Még a kedvezményes áron beszerezhető mart aszfalt is  nagy kiadást jelent, ahogyan a gépi munka költségei is. Szeretnénk elérni azt, hogy az anyagköltséget a vasúttársaság finanszírozná meg - tette végül hozzá a polgármester.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!