Sapa Fehérvár AV 19: kiegyensúlyozott csapattal a nagy cél eléréséért dolgoznak

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata megkezdte a felkészülést a szeptember elején kezdődő EBEL szezonra. Sőt, két heti edzéseket követően már mérkőzést is játszottak.

Silye Sándor

Mint arról korábban beszámoltunk a teljes keret megérkezett, és csütörtökön  Johansson is csatlakozott a társakhoz. Sőt, az is véglegessé vált, hogy Sofron István itthon marad a szerződése végéig. Kevin Primeau vezetőedzővel az új szezon lehetőségeiről beszélgettünk. Azzal kezdtük:  jó volt otthon, Kanadában  kikapcsolódnia, és várta-e már, hogy újra a második családjánál, a csapatnál lehessen?

- Rövid nyarunk volt, hat hetet tudtunk otthon tölteni. A gyerek még iskolába járt, június közepén végzett, és augusztus elején már itt voltam. Sok feladat volt otthon, örültem is, hogy jönni kellett, mert ezeket magam mögött tudhattam... - mondta a mester.

- Milyennek látja a régi-új csapatát?

- Alig várom a szezon rajtját, kiegyensúlyozott csapattal vehetjük fel a küzdelmet. Jónak tartom az újonnan érkezetteket. Tudatos döntés volt az is, hogy csak két külföldi bekket foglakoztatunk, így a fiatal hátvédek fejlődhetnek. Tehetséges fiataljainknak be kell épülniük a csapatba. Hetényi, Varga, Pozsgai, Orbán helyét meg kell szilárdítani, mert az idősebb játékosok nem fognak a végtelenségig jégkorongozni. Ha nem dolgozunk a következő szezonokért már most, gondjaink lehetnek.

- Beszélne új fiúkról, Banhamról, Bailey-ről és Sofron Istiről?

- Jó, hogy Sofron itt maradt. Tovább akar lépni, mindent megteszünk azért mi is, hogy jó szezonhoz segítsük, mert az javíthatja a magasabbra lépése lehetőségét. Banham tapasztalt csatár, aki sokat hozzátehet a csapatunk teljesítményéhez. Bailey fejlődése napról, napra nyilvánvalóbb.

- Tudjuk: bátor tervei vannak. A vágyat és a realitást miképp lehet össze egyeztetni?

- A csapatunk annyira kiegyensúlyozott, hogy a legnagyobb ígéretek megvalósítására is képpes! Ahogy tavaly, most is az 1-6 közé kell jutnunk, de a léc magasságát mindig emelni kell. Kijelentem: a legnagyobb célt is megnevezhetjük a Sapa esetében. A két évvel ezelőtti csapatról eszembe sem jutott volna kijelenteni, hogy bajnokesélyes, hiszen akkor a harmadik sor centere még nem ütötte meg a Liga szintjét.

- Változik a csapat játéka?

- Alapjaiban semmiképpen nem, de természetesen apróbb finomítások lesznek majd. Több lehetőségünk adódik erre, csak hogy egyet mondjak: változott a jobb és balkezesek aránya stb., stb.

- Irány a bajnoki cím?

- Egyelőre nagyon tetszik amit az elmúlt napokban a közös munkánk során láttam. De persze minket és a többi csapatot is valójában a meccsek szituációi fognak tesztelni. A legtöbbre törekszünk, de természetesen az ellenfeleink is ezt teszik majd. Felkészülünk a  legjobbra!

- Mit látott a Miskolc elleni első mérkőzésen?

- Pozitív dolgokat, így mondhatom: összességében elégedett vagyok. De persze ne feledjük, ez még csak az első csata volt, ilyenkor a jég is máshogy csúszik. Jót mondhatok az új igazolásokról és a fiatalok teljesítményéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!