Kovács István autós segítőt keres a vajdasági útra

Sárbogárd - Folytatódik Kovács István nyári olimpiai programsorozata. A Vajdaságba utazik, táborokba, településekre látogat el. Ahova hívják, szívesen megy - még nincs teljesen betáblázva.

V. Varga József

Kovács István futónagykövet ismét a Vajdaságba készül, Magyarkanizsán a sérült, beteg gyermekek táborában tart programokat. Adományokat, ajándékokat vinne magával, a többi között Baracs önkormányzatától tizenkét doboznyi könyvet. A kiszállítással viszont problémák adódtak  - Pista önzetlen, vállalkozó szellemű, a gyerekekért tenni akaró és tudó, segítőkész, autóval rendelkező céget, szervezetet vagy magánszemélyt keres az útra. Augusztus 9-én, csütörtökön kora reggel kellene indulni Kanizsára.
   
A Sárszentmiklósi ÁMK Klub és Könyvtár nyári napközis táborában olimpiai napot is tartottak a londoni világjátékok alkalmából. Tóth András művelődésszervező arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Színtér táborba ellátogatott Kovács István, aki négy éve a pekingi olimpia előtt futhatott az olimpiai fáklyával Kínában. A lányok és fiúk nagy örömmel vették kezükbe a különleges ereklyét, és persze futottak is vele néhány métert.     A nyári tábor programjai között a többi között játékos angol nyelvi Szómuzsika, önfegyelem erősítő Erőtér, kézműveskedő Színvarázsló, néptáncos, népi játékos Nyári rózsa, elmemozgató Szellemi láblóga és fantasztikus családi nap szerepelt.
       

A futónagykövet idei olimpiai rendezvénysorozatát Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere, a Sárbogárdi kistérség és több település kiemelten támogatja. Ugyancsak sokat köszönhet a maratonfutó Zászlós Tibornak, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatójának.
   
Információnk szerint az első székesfehérvári családi napok programsorozat augusztus 11-ei, szombati rendezvényére a betegségével hősiesen küzdő martonosi (Vajdaság) Dávid Kittit is meghívták. Kittiéknél korábban Pista is megfordult, illetve a kislány és édesanyja már sárbogárdi és nagylóki találkozókon is részt vett.
   
A futónagykövet úgy mondja (bár már rövid a nyár): ahova hívják, szívesen megy - ugyanis még nincs teljesen betáblázva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!