Előzetesben az ozorai drogdílerek

Az előzetes letartóztatás elrendelését kérte a városi ügyészség annak a négy külföldi állampolgárnak az esetében, akik a gyanú szerint drogdílerként működtek az Ozora és Igar között zajló Ozora-fesztiválon.

Házi Péter

Mint lapunk kérdésére Gieszné Boda Orsolya bírósági szóvivő elmondta, vasárnap délelőtt a nyomozási bíró elrendelte a három férfi és egy nő 30 napos előzetesbe helyezését. Az indoklás szerint ugyanis nagy a veszélye az elszökésnek, illetve a tanúk esetleges befolyásolásának. Az előzetes letartóztatásba helyezés mellett szólt az is, hogy a gyanúsítottak lakókocsijában a kábítószerek adagolásához használatos mérőeszközt is találtak, az egyik párosnál másfél kilónyi, a másiknál pedig harminc dekányi kábítószert talált a rendőrség, ebben marihuána, kokain, varázsgomba, hasisgyanta is szerepelt.


Boda Orsolyától megtudtuk, a külföldi állampolgárok közül az egyik elismerte tettét, a nő vitatta, hogy ő terjesztő lenne, vallomása szerint ő csak fogyasztó, a másik két gyanúsított viszont tagadta az ellene felhozottakat. Hármójuk így fellebbezett a bíró döntése ellen, így az nem jogerős. Ennek ellenére az előzetes letartóztatásba helyezés megtörtént,a fellbebezést várhatóan másfél héten belül bírálják el.
Mint aról beszámoltunk, a megyehatáron zajló tecnhofesztiválon négy főt őrizetbe vett, 39 főt előállított és kábítószergyanús anyagokat, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglalt le a rendőrség. Az ügy miatt az országos rendőr-főkapitány a sárbogárdi kapitány menesztését követeli a megyei rendőrfőkapitánytól, a felmentés meg is történt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!