A Vidi győzelme legújabb kori történelmük sikerét jelentheti

Székesfehérvár - Ma este 20.30 órakor elkezdődik az a mérkôzés, amelynek sikere esetén a Videoton FC legújabb kori történelmének legnagyobb tettét hajthatja végre. A csapat az EL-csoportkörébe jut!

Silye Sándor

Fontos tudnivalók a mérkőzéssel kapcsolatban: a találkozó miatt Székesfehérváron több utat is lezárnak: így például a Szárcsa utca és Sárkeresztúri út szakaszát (a Szárcsa Csárdától a MOL benzinkútig), a forgalmat pedig a Széchenyi út Börgöndi út felé terelik. A Csíkvári utat az autók elől zárják le. Ami a parkolást illeti, a vidisek a Csíkvári úti felső parkolót, a Homoksort és a Vásárteret használhatják. A mérkőzés előtt szigorú, többlépcsős beléptetés lesz, a kapukat ezért már 18.30 órakor nyitják. Jó lesz sietni, mert több, mint 10 ezer jegy már elkelt! A szurkolók az E, F, G, H, I, J szektorokba érkezzenek korábban, mert a beléptetés várhatóan a szokottnál több időt vesz igénybe! A stadion pénztárai 18 órakor nyitnak. Még egy hír, ami a jövőt érinti: Kaká a Vidiben folytatja! A 31 éves brazil védő csak névrokona a 2007-ben Aranylabdát nyert középpályásnak. Claudiano Bezerra da Silva 1981-ben született Sao José do Belmonte- ban. A portugál Académica csapatához 2006-ban került, játszott a Hertha BSC-ben, az Omoniában, a Bragában. A klub 1+1 éves szerződés kötött vele. Tíz Londonban olimpiai érmet szerzett sportoló is itt lesz a mérkőzésen, az aranyérmes Szilágyi Áronnal az élen! Tegnap este a hivatalos sajtótájékoztató előtt lapunk interjút készíthetett Paulo Sousa szakvezetővel.

– A Haladás meccs előtt a nézők megtapsolták. A jó érzésen túl ezt munkája visszaigazolásának tekinti?

– Az ember azért dolgozik, hogy elismerjék. Számomra emellett a legnagyobb elismerés a játékosok felől érkezik, mert megértik azt amit szeretnék elérni. Végrehajtják a dolgukat, de közösen azért teszünk mindent, hogy a szurkolók jól érezzék magukat a meccseinken. Köszönet nekik!

– A Videoton precíz, szervezett játéka ott tart, ahová tervezte? Mi jöhet ezután?

– Az alapvető elképzelésünk megvolt a játékról. Meg kellett ismerni sportolóinkat, mire képesek, mi az, amit tudnak, mit szeretnek, s miben kell fejlődniük. Ma már mindenkinek megvan a helye, tudjuk miben a legügyesebbek, s mivel tudnak a csapat hasznára lenni. A lényeg: napról napra, meccsről meccsre, évről évre fejlődjünk!


– A Trabzonspor nagyon erős csapat. Mi dönthet? Taktika, improvizáció, villanások?

– Nagyon fontos, hogy ugyanolyan lendülettel és szervezetten játsszunk, mint tettük az első meccsen. Apróságok, pillanatok dönthetnek. Idegenben is megvoltak a helyzeteink, reméljük ez holnap sem lesz másképp, és hisszük: be is találunk, és az álmunk valósággá válik. A sorsolásunk sem volt kedvezőnek mondható, nehéz ellenfelekkel játszottunk, de eddig már eljutottunk. A fiúk motiváltak, bíznak magukban, a sikerben.

– Kik lesznek a keretben, kik kezdenek?

– A lehető legjobb összeállításban fogunk játszani ma este! Szerencsére mindenki egészséges, Hector bajlódik kisebb problémákkal. Így az általunk legjobbnak vélt felállásban kezdhetünk.

– Bozsovics – Brachi...

– Mindenki és bárki pályára kerülhet... Aki a pályán lesz, aki a kispadon, vagy a lelátón az mind segíthet nekünk...

– Nagyon együtt él a játékkal. Higgadt lesz, tud majd parancsolni latin vérének a csapat érdekében?

– Törökországban is együtt éltem a játékkal és szenvedélyesen irányítottam a csapatot. Erre szükség van, hogy a játékosokra is ráragadjon ez a lelkesedés, szenvedély. Ennek ellenére az ottani meccsen nem volt semmi probléma. A játékvezetők figyeltek a játékra, én a csapatomra, mindenki tette a dolgát, s nem foglalkozott azzal senki, hogy a kispadon, vagy a technikai zónában mi történik. Van ilyen... Aztán este sajtótájékoztatót tartottak, előbb a Vidi, majd a Trabzonspor. Sousa a kérdésre, miszerint a gazdag törökök pénze nagyobb játékerőt is jelent elmondta: a pályán 11 ember játszik 11 ellen és hiszi, kiegyenlítődnek a különbségek. A törököknél a sztár Didier Zokora és Senol Günes vezetőedző szerint nagyon nehéz meccs vár rájuk, de nyerni akarnak. A Videoton a múlt héten jól játszott, de ma ők akarnak továbbjutni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!