Velenje Rallye: Bessenyeyék esőben is a dobogón végeztek

"Azt hiszem ez volt életem legnehezebb versenye. Alapvetően is nagyon sok tanulni valóm van még a Subaruval kapcsolatban, de egy ilyen verseny nagyon sok mindenre megtanít" - mondta Bessenyey Zoltán.

Hajósi Miklós

 

 

"A pályák teljesen különböznek mindentől, amit eddig láttam, pedig ez volt ha jól számolom a hetedik ország ahol versenyeztem már" - mesélte Bessenyey Zoltán. "A szlovén pályák nagyon keskenyek és nagyon sok helyen házak között haladnak. Mindössze két alkalommal lehet tréningezni rajtuk, és akkor sem nézik jó szemmel a helyiek, hogy mi versenyzők miért járkálunk az ő területükön. Kevés kanyarban védik meg az útpadkát, ezért nagyon felhordásosak a szakaszok, ugyanakkor egy magyarnak a legnagyobb kihívást a függőleges kanyarok jelenik, hiszen szinte minden harmadik kanyar bukkanóban van. Gyakran kell ütemet váltani, hiszen elágazásokkal néha szélesebb és gyorsabb részekre érünk ki, majd pillanatok alatt újra bent vagyunk a házak között. Élveztem, de nagyon nehéz pályák, ahol hibázni a legkönnyebb. Erre jött még nehezítésképpen az eső, amely olyan helyzeteket okozott, hogy az egy sávos utakon folyt szemben a víz a nyomban és szinte végig aquaplanning helyzetben voltunk. Sok ellenfél ennek esett áldozatul, és nekünk is voltak meleg helyzeteink, de szerencsére mindet sikerült ép bőrrel megúsznunk. Az első nap végére, ahogyan már harmadik alkalommal mentünk át a pályákon elkezdtünk egészen versenyképes időket futni, és feljöttünk az abszolút negyedik helyre, mindössze 0.4 másodperccel a helyi Zakelj mögé" - mondta Bessenyey Zoltán.

 

 

Majd így folytatta: "Vasárnap a terv az volt, hogy a két 20 kilométeres pályán megpróbálunk feljönni a harmadik helyre, ami sikerült is. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen ez remek eredmény számunkra. Ilyen erős mezőnyben abszolút harmadik helyen végezni, életem negyedik Subarus versenyén szuper. A CEZ sorozat Production csoportjában ugyanakkor egy második hellyel gazdagodtunk, ezzel feljöttünk a harmadik helyre a tabellán. Azt hiszem a magunk legyőzése mellett a legfontosabb élmény a hétvégén a pezsgőzés volt, hiszen ilyet még nem élhettem meg eddig a ralis pályafutásom alatt. Nagyon emlékezetes volt a locsolkodás, ahol szokás szerint nem maradtunk alul, sőt Juli a győztes párost külön is ellátta pezsgővel. Nagyon köszönjük a Hadik csapat remek munkáját, hiszen a Subaru rezzenéstelenül bírta a terhelést. A gumivágást és támogatást a családomnak és személy szerint Hadik Andrisnak köszönném meg, ami nagyon fontos volt a folyamatosan javuló idők eléréséhez. Szintén kiemelném Juli szerepét, hiszen két tréningből ennyire gyorsan menni csak profi navigátorral lehet, ami szerencsére nekem megvan" - zárta beszámolóját Bessenyey Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!