Székelyföldi legendárium - Könyvbemutató Polgárdiban

Polgárdi - A Székelyföldi legendárium első magyarországi bemutatóját hétfőn Polgárdiban, a városházán tartották.

V. Varga József

„Régebb ezeket a legendákat, történetecskéket, eseményeket azért mesélték, cirfritották, szépítették, hogy az embernek erőt adjanak ahhoz, hogy megvívja a maga kis harcait” - Böjte Csaba atya írta így a könyv kis ajánlójában. A polgárdi sajtótájékoztatón Fazakas Szabolcs, a kötet „atyamestere” elmondta lapunknak, hogy a legendárium erdélyi legendák és mondák gyűjteménye, melyet a székelyföldi alkotó közösség azért hozott létre, hogy megismertesse a gyerekekkel a lassan feledésbe merülő történeteket.

A mesés könyv és a hozzá kapcsolódó térkép üde színfoltot jelenthet az általános iskolai oktatásban, hiszen amellett, hogy megismerteti a székelyföldi magyar meséket a gyerekekkel, fejleszti a fantáziájukat, valamint az olvasási gyakorlatokban is jól alkalmazható. Nyikos László polgármester kultúrmissziónak nevezte Fazakas Szabolcsék munkáját. Isten áldjon benneteket! - köszöntötte az alkotókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!