Robbantással fenyegetőzött a pszichiátriai kezelés alatt álló beteg

Kápolnásnyékről egy anya értesítette a rendőrséget szerdán délután arról, hogy fia agresszív, bezárkózott a házba és robbantással fenyegetőzik. A 23 éves fiatalt végül a kommandósok szerelték le, de már szétszerelte a gázcsövet is tette végrehajtásához.

Bokros Judit

R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő lapunknak elmondta: a bejelentés egy Kazinczy utcai sorházból érkezett, az édesanyától. Mint kiderült, a 23 éves fiatal ismert, pszichiátriai kezelés alatt álló beteg. Vélhetően nem akart visszatérni az intézetbe, ezért fenyegetőzött azzal, hogy ha egyenruhást lát, felrobbantja a házat. A helyszínre így civil ruhás kommandósok érkeztek, miközben a szolgáltató óvintézkedésként kikapcsolta az épületet a gáz-és áramszolgáltatásból. Mint kiderült, a kommandósok az E.On szakemberének segítségével, a résnyire nyitott ajtón keresztül jutottak be a házba, ahol kisebb ellenállást követően sikerült ártalmatlanná tenni a fenyegetőző férfit, aki előkészületként már szét is szerelte a gázcsövet. A szolgáltatás azonban ekkor már szünetelt.
A fiatalember később nem tanúsított ellenállást, biztonsági intézkedésként elszállították.
Az akció idejére a szomszédoknak el kellett hagyniuk az épületet, az édesanyának már korábban sikerült kijutnia a házból, ekkor tette a bejelentést - tudtuk meg a szóvivőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!