Rendőrnő fogta el a meghiúsult rablás után elmenekülő tettest

Székesfehérvár - A Prohászka úton kísérelt meg egy férfi kirabolni szerda este egy kisboltot, ám nem járt sikerrel. A helyi rendőrkapitányság egyik járőrvezető hölgye társával együtt elfogta. (Frissítve)

Bokros Judit

Szerda, 21:46 Az elkövető szerda este egy késsel akarta rákényszeríteni a kisbolt alkalmazottját pénz átadására, ám feltehetőleg elrettenthette az a kenyérvágó kés, amely az eladó keze ügyébe került. Ráadásul az üzletbe belépett egy vásárló is - akiről kiderült, hogy rendszeresen jár a boltba -, így a férfi menekülőre fogta. A fehérvári rendőrök hamar, a Széchenyi úti aluljáró utáni körforgalomnál elfogták a tettest, egy 53 éves férfit, akit ruházata alapján ismertek föl a környéken - tudta meg lapunk R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivőtől.

Csütörtök, 10:36 A tegnap esti bravúros elfogást ma reggel annyival egészítette ki Németh-Kész Mónika, a rendőrség szóvivője, hogy  bejelentést követően mind a járőrök, mind a forrónyomos szolgálat azonnal a megadott címre sietett, ahol a hölgy részletes személyelírást adott az elkövetőről. A járőrök ez alapján kezdték keresni az ötvenes éveiben járó férfit, akinek dzsekije hátulján egy ujjnyi vastag fehér csík volt keresztben.

Ez tűnt fel annak az őrmester járőrvezető hölgynek, aki járőrtársával együtt a Széchenyi úti körforgalom felé haladt az egyik járőrautóval. A rendőrnő, ahogy meglátta a férfit, egyből kiugrott az autóból. Hadakoznia nem igen kellett a férfivel, mert az meglátva az egyenruhásokat, egyből feltette a kezét, majd azt mondta: „Én voltam!” A két rendőr ezt követően megbilincselte a férfit, akinek ruházatából előkerült a bűncselekmény elkövetésénél használt bicska is.

A járőrök a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra állították elő az 53 éves fehérvári férfit, akit a nyomozók rablás kísérlet elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Azt vallotta, hogy négy napja nem evett, és nem volt pénze ennivalóra. Amikor a boltba bement egy piros Bond cigarettát kért az ott lévő hölgytől, aztán amikor az mondta neki, hogy nincsen, akkor vette elő azt a bicskát, amit nem sokkal előtte az utcán talált, és azzal követelte tőle a napi bevételt. Miután azonban a hölgy felkapta a kenyérvágó kést, és kiabálni kezdett egy a bolthoz közeledő férfinek, megijedt, és elmenekült - részletezte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!