Végrehajtás a kertvárosban: a család nem tudja, hová mehetnének

Székesfehérváron komoly rendőri erő felvonultatásával, de végül konfliktus nélkül sikerült pénteken egy végrehajtási eljárást befejezni az egyik kertvárosi részen.

Klecska Ernő

A Kadocsa úti családi háznál 10 óra után jelent meg  az önálló bírósági  végrehajtó és kollégái, de őket már két - magukat jogsegélyszolgálatként defináló - szervezet aktivistái is várták. Az épületet végül az azt tavaly decemberben árverésen megszerző új tulajdonosok birtokba vehették,  ám a volt lakók jogorvoslatot keresnek.


  A Jogsegélyszolgálat Magyar Közösségi Garancia Kft. és a Jobbik Jogsegélyszolgálat emberei, arra hivatkozva, hogy nincs jogerős bírósági döntés, meg akarták akadályozni  az intézkedést, de Takácsi József végrehajtó és a házat tavaly megvásároló cég képviselője rendőri segítséget kért. A rendőrök két autóval és egy kisbusszal vonultak ki.
Az épületben lakók közül Ifj. Horváth Gábor, aki az ominózus  hitelt évekkel ezelőtt vette fel,  elmondta: munkát nem talál, s tartozását úgy adták-vették, hogy a pénzintézettől, ahonnan a kölcsönt felvette,  a mai napig nem kapott elszámolást. A férfi, aki az órákig tartó egyeztetés után idős édesapjával végül hozzájárult a zárcseréhez, kérdésünkre annyit közölt: nem tudja, hova tudnak menni.

Az üggyel kapcsolatban jelenleg három eljárás is van - tájékoztatott Gieszné Boda Orsolya, a Székesfehérvári Törvényszék elnökhelyettese és szóvivője. Van egy peres eljárás  a Székesfehérvári Városi Bíróságon azon hitelszerződés érvénytelenségének megállapítására, amelynek alapján az árverés is zajlott. Ezt az ügyet, mivel az összes hitelintézet és alperes  budapesti, a bíróság áthelyezte. A végrehajtó intézkedése előtt benyújtottak egy keresetet a végrehajtás felfüggesztése, megszüntetése iránt - itt hiánypótlásra lesz szükség. A harmadik egy olyan végrehajtási kifogás, amely az intézkedést kifogásolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!