Március 15. - Hagyomány és megújulás a fehérvári ünnepségen

Székesfehérvár - Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás, a Fejér megyei közgyűlés elnöke hétfőn sajtótájékoztatón ismertette a megye és a város közös március 15-i programjait.

Zsigó Ferenc

 

A tavalyihoz hasonlóan hagyományosan és az új kezdeményezések jegyében tervezzük a március 15-i programokat - fogalmazott Vargha Tamás.
- Sok száz fiatal részvételével zajlanak majd az események a belvárosban, amit mi, politikusok csak egy-egy igen rövid beszéddel fogunk megzavarni - tette hozzá Cser-Palkovics András.
A megemlékezés már március 14-én, szerdán elkezdődik: nyolc  helyszínen koszorúznak, fehérvári oktatási  intézmények bevonásával reggel kilenctől délig. A rendezvénysorozat a nyilvános ünnepi megyegyűléssel folytatódik másnap kilenc órakor a Megyeháza dísztermében, ahol Vargha Tamás kitüntetéseket ad át.  Ugyancsak kilenckor kezdődik a Fehérvári  Huszárok Egyesületének lovasbemutatója a Petőfi tér melletti parkban.  A megye értékeit, termékeit felvonultató korhű József-napi vásár a Városház téren egész nap várja majd az érdeklődőket. A legkisebbek részére Március 15-próba is lesz, melynek keretében  a gyerekek 15 játékos feladat megoldását követően jutalmat kapnak.
 A fő műsorszámra fél tizenegytől kerül sor, ekkor a történelmi belvárosban több helyszínen megelevenednek az 1848-as forradalom eseményei az Art Kulturális Egyesület, fiatal színjátszók és a közönség közreműködésével.  A megyei közgyűlés elnöke és a polgármester ünnepi beszédét követően felvonulás indul az Oskola utcán át a  Fekete Sas Szállóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!