Farsang, hátrányos helyzetű családoknak

Székesfehérvár - Nyugdíjas és fiatal fellépők is szerepelnek az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület farsangi rendezvényén, amelyet a roma integráció jegyében szerveztek meg.

feol.hu

Helyi és zámolyi vállalkozások, valamint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatásával tart farsangi mulatságot az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület (ICSKE) február 25-én, szombaton. A kulturális programon hátrányos helyzetű családok vehetnek részt. Nem maradhat el a hagyományos jelmezverseny és tombola sem.

A 2005 óta működő szervezet körülbelül 300 tagcsaládot gondoz rendszeresen. Minden egyes adományosztást egy hónapnyi önkéntes munka és gyűjtőkampány előz meg – ezzel új tartalmat és folyamatosságot adva az önkéntesség fogalmának. Az ICSKE törekszik arra, hogy a gyerekek és szülők az év során hagyományos ünnepek, szakrális alkalmak részesei lehessenek. Idei első közösségi programjuk a Farsangi mulatság a roma integráció jegyében címmel zajlik a Fehérvári Civil Központban. A rendezvény fővédnöke Róth Péter civil ügyekért felelős alpolgármester.

A 2012-es esztendő az aktív idősödés és a nemzedékek közti szolidaritás európai éve, a színpadi szereplések ezt az elvet követik: nyugdíjas fellépők és az egyesület ifi csapata, illetve a Tóvárosi Általános Iskola irodalmi színpada jelenti a két korosztályt. A 2011-ben kezdődött roma integráció újabb állomása is ez a rendezvény. A Kalyi Jag, a Lungo Drom szervezetek, valamint „A cigányok, a Föld borsa” fotókiállítás a roma örökség értékeit vonultatják fel, míg a Zámolyi Őszidő Nyugdíjas Klub népdalcsokra magyar népzenei válogatás, a fiatalok műsorszámai - a Perfekt Dance break utcatánc csapat, Jandó Márkó táncoktató műsora, Nagyváradi Petra és Nagy Péter éneke – pedig az európai klasszikusokat és mai divatot jelenítik meg.

Az egyesület amatőr és profi kategóriában hirdet Családi örömök címmel fotópályázatot. A napot roma és magyar ételkóstoló, jelmezverseny, tombolasorsolás színesíti, illetve adományosztás és a felnőtteknek szóló retro buli zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!