Elismerés az áldozatvédelemért egy gárdonyi rendőrnek

Székesfehérvár - A bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából rangos elismerést vett át a napokban a Gárdonyi Rendőrkapitányság zászlósa. Galgóczy Ildikó rendőr zászlós eddigi áldozatvédelmi tevékenységéért részesült a belügyminiszteri elismerésben.

feol.hu

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. E nap azóta a bűncselekmények áldozatainak napja, melyet 1993-tól Magyarországon is megtartanak.

R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő pénteken közölte: február 22-én a Belügyminisztérium Márványtermében szakmai konferencia keretén belül nyújtották át azokat a miniszteri elismeréseket, amelyeket az áldozatvédelem terén tevékenykedők számára ítélnek oda. Galgóczy Ildikó rendőr zászlósnak a Gárdonyi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójának az idén a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata felterjesztése alapján ítélték oda a rangos elismerést. Az indoklás szerint a zászlós többek között áldozatvédelmi tevékenységéért, az áldozatok igazságügyi szolgálathoz való irányításáért, a kárenyhítésben való részvételért érdemelte ki a miniszteri oklevelet és az ezzel együtt járó tárgyjutalmat. Előadóként, rendőrként nem csak feladatának, de szívügyének is tekinti az áldozatokkal, sértettekkel való törődést, segítségnyújtást.

Galgóczy Ildikó rendőr zászlós további öt felterjesztettel együtt dr. Felkai Lászlótól a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkárától vette át a miniszteri oklevelet és jutalmat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!