A Palacsintás király irigykedhetett volna

Székesfehérvár - Most pedig képzeljen maga elé a kedves olvasó egy halom palacsintát... Mondjuk, úgy 1800-2000 darabot... A Comenius iskola Palacsinta napján volt miből kóstolgatni!

Kocsis Noémi

Azon sem csodálkoznánk, ha itt ólálkodott volna a környék összes kóbor kutyája: a Comenius termeiből összetéveszthetetlen tésztaillat kígyózott mindenfelé. Csütörtökön, az iskola tematikus hetén belül rendezték meg ugyanis az immár hagyománnyá vált Palacsinta napot. A tanerőktől ugyan némi hősies tűrést igényelnek az ilyen hagyományok, hiszen a játékos versenyek egyikeként a palacsinta tanáretető eszközzé vált, a pedagógus meg mehetett lekváros képpel mosakodni... A palacsinták reggel a diákokkal együtt érkeztek az intézménybe, s nem csak töltelékükkel, hanem mennyiségükkel is versenyben voltak. A legaktívabb és minden bizonnyal legtöbb lisztet-tejet-tojást felhasználó osztály ötszáz palacsintájával örülhetett a dobogós helynek.

 -Tegnap este sütöttük, van itt túrós-kókuszos, természetesen többféle lekváros, de van fahéjas palacsintatorta is  -mutatta a még megmenekült kínálatot Böröczky Tímea, a diákönkormányzat egyik szervező tagja. Elképzelhető, hogy itt nehezen találnánk diákot, aki ne sorolná kapásból a legnépszerűbb sült tésztaétel hozzávalóit, vagy elkészítésének módját  vagy ha mégis, palacsintaevésben nehezen tudnánk legyűrni. Az aulában lévő táblán ugyan kínáltak hashajtós palacsintát is, de házon belül szerencsére senki sem találkozott vele...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!