Perpatvar a buszpályaudvaron: repedésről ismerte föl lopott kabátját a sértett

Székesfehérvár - Egy kabátlopás kapcsán alakult ki nézeteltérés egy fiatalember és egy hajléktalan között a fehérvári buszpályaudvaron. A vitába bekapcsolódott még két ember, így nagy lett a hangoskodás, mire a biztonságiak rendőrt hívtak.

feol.hu

Szerdán kora délután egy fiatalember szólalkozott össze egy hajléktalannal, miután meglátta rajta lopott dzsekijét. A vitába bekapcsolódott a sértett édesanyja és a hajléktalan férfi testvére, illetve még egy ember, akiről később kiderült: körözés van érvényben ellene - tudtuk meg a rendőrségtől.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére két bejelentés is érkezett, egyrészt a kabátlopás kapcsán, másrészt a biztonsági szolgálat jelzett hangoskodást. 

Az ügyelet az Akció Alosztály járőreit küldte a helyszínre. Az ügyben összesen öt embert állítottak elő a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára, ahol lopás miatt indult büntetőeljárás az ügyben.

Az eddig beszerzett adatok alapján a 18 éves zámolyi fiatalember december 25-én kölcsönadta unokatestvérének 35 000 forintot érő bőrdzsekijét, amit az egyik fehérvári sörözőben elloptak, amíg az unokatestvér a mellékhelyiségben tartózkodott. Ezt a kabátot ismerte fel a sértett a buszpályaudvaron a hajléktalan férfin arról, hogy annak hátán volt egy repedés, amit édesanyja varrt meg.

A kabátot a rendőrök lefoglalták. A sértett és édesanyja tanúkihallgatása megtörtént, míg a hajléktalan férfi és testvére elszámoltatása még jelenleg is folyamatban van a kapitányságon azzal kapcsolatban, a dzseki hogyan került hozzájuk.             

Az ötödik előállított személy egy 21 éves fiatalember volt, aki ellen tartózkodási hely megállapítása miatt a Veszprémi Városi Bíróság adott ki körözést. Miután a nyomozók tartózkodási helyével kapcsolatban nyilatkoztatták, szabadon engedték – tájékoztatott szerdán Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!