Új irányító az ÖHP élén: Kovács Jánost Domján László váltja

Székesfehérvár - A honvédelmi miniszter jelenlétében ismertették azt a parancsot, amelynek értelmében december 1-től új irányítója van a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának.

Tihanyi Tamás

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (ÖHP) parancsnoki beosztását Kovács József altábornagytól (aki a Katonai Felderítő Hivatal vezetője lesz), Domján László vezérőrnagy veszi át. Az ünnepélyes átadás-átvételen  jelen volt Hende Csaba honvédelmi miniszter, Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar Főnöke, Vargha Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök is. 


A parancs ismertetése után a honvédelmi miniszter szólt az ünnepség résztvevőihez.  A jövőért a jelenben kell megdolgozni, mondta, majd méltatta az ÖHP régi és új tábornokát,   szerinte mindketten bőven bizonyítottak már katonai pályafutásuk során. Majd a honvédség helyzetéről, a missziók jelentőségéről, az átalakulás folyamatáról beszélt. Kijelentette például, hogy a magyar-amerikai kapcsolatok legsikeresebb része a biztonságpolitika, s ezért sokan tekintenek csodálattal a Magyar Honvédség  katonáira, akik messze határainktól, műveleti területeken  helytállásukkal tüntetik ki magukat.  A miniszter sikeresnek nevezte azokat a tárgyalásokat, amelyek végén az amerikai fél haditechnikát adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!