Tinikrimi ősbemutatóját tartják Dunaújvárosban

Dunaújváros - Előnyt élvez a helyi közönség, hiszen hivatalosan a városban lesz a Bernáth Zsolt és csapata fémjelezte új magyar ifjúsági film, a Sherlock Holmes nevében című film ősbemutatója, december 17-énszületését.

Dunaújvárosi Hírlap

Holmes furcsa, csendes 12 éves fiú. Watson kicsi és esetlen, a nagyobb fiúk állandó célpontja. De csak addig, amíg a suli utolsó napján a városba érkező Holmes személyében nem talál védelmezőre. - így kezdődik a jelenlegi hazai filmkínálatban kuriózumnak tekinthető Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film, amely december közepén láthatnak először a nézők. Természetesen Dunaújvárosban, ahol szinte az egész mozi készült. Mondhatni városi összefogással, ugyanis a tavaszi-nyári időszakban szinte kizárólag helyben folytak a munkálatok és az alkotócsapata számos segítséget kapott.

Az egyik nyári forgatási napon a DH is meglátogatta a filmkészítőket és Váczy Károly, a dunaújvárosi származású produder beszélt a Sherlock-film hosszú távú terveiről is:

- A fő motivációnk nem az, hogy ebből a produkcióból pénzt vegyünk ki. Hosszú távon gondolkodunk, éppen ezért szeretnénk, hogy minden egyes forint, amit elköltünk, az ott legyen a vásznon. A költségvetésünk több tízmilliós nagyságrendű, de ez eltörpül még a magyar filmekhez képest is. Hosszú távra tervezünk, szeretnénk, hogy az általunk készített produkciók évek múlva is emlékezetesek legyenek.

Remélhetően a már dobozban lévő tinikrimi számos forgalmazó fantáziáját felkelti majd, így a Sherlock első dunaújvárois nyomozását sokan figyelemmel kísérhetik majd. Az már biztos, hogy hivatalosan először a dunaújvárosi közönség tesztelheti majd a tinikrimit. Bemutató december 17-én a Dózsa Mozicentrumban, visszaszámlálás indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!