Kancsó és emlékplakett talált gazdára

Székesfehérvár - Három elismerést is kiosztottak a sorozatban harmadik alkalommal megrendezett Vörösmarty-vacsorán csütörtökön este, a Szent István Művelődési Házban.

Bokros Judit

A rendezvény szervezője a Vörösmarty Társaság volt, amelynek célja a vacsorával a hagyomány felélesztése és a közösségteremtés. Ezen túl itt köszönik meg tagjaiknak azt a munkát, amelyet a társaságért végeznek. 
Most két Vörösmarty Kancsót adtak át, az egyiket Arató Antal címzetes könyvtárigazgatónak, főként az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Körben végzett tevékenységéért. A másik kancsó Saitos Lajos költőhöz "vándorolt", aki a Vár című folyóirat olvasó-szerkesztője. A harmadik elismerést, a Vörösmarty Emlékplakettet Lakner József, az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör elnöke vehette át a kiállítások szervezéséért.

Az esten a gasztronóm élmény mellett a kultúrának is adóztak a résztvevők, a Polihymnia Trió és Szersény Gyula színművész lépett föl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!