Finomságok a nagyiktól

Székesfehérvár - December hatodikán járt le a Nagyi kedvenc karácsonyi sütije receptverseny beküldési határideje.

Kovalcsik Katalin

Az alcímben szereplő két szám nem matekfeladat, hanem a tény, több mint 60 receptből válogathat a szigorú szakmai zsűri, hogy december 9-én megjelenhessen azoknak a    nagymamáknak a  névsora, akiket kiválasztott Rebényi Gyula  és munkatársa. A döntőbe bekerült nagymamáktól várjuk a 30 nyertes recept valóságos változatát, azaz  a megsütött süteményt. A finomságokat december 15-én, a Novotel szállóban megrendezett találkozón kóstolja a zsűri, majd a  nagymamák és a gyerekrajzpályázat résztvevői.
Amíg minderre sor kerül, készítsünk süteményt odahaza egy nagymama,  Kiss Ferecné ajánlásával, aki 2004-ben Nagyvenyimről küldte el meggyes-mákos receptjét.  Ehhez kell 25 deka darált mák, 5 tojás, két evőkanál  meggylé, 30 deka liszt, egy sütőpor, 15 deka cukor, 2 evőkanál kakaó, 20 deka puha margarin, meggybefőtt, porcukor a szóráshoz. Összekeverjük a  hozzávalókat  a meggy nélkül. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elosztjuk  a tésztán a lecsepegtett meggyet. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük,  hagyjuk langyosra hűlni, végül megszórjuk a porcukorral és szeleteljük.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!