Elkelt a Cerbona-vagyon egy része

Székesfehérvár - Több volt Cerbona-ingatlan is gazdára talált. A napokban pedig újabb vételről érkezhet hír - tudta meg lapunk.

Klecska Ernő

A december 19-én zárult pályázati fordulóban három, az ár  szempontjából is jó ajánlat érkezett a felszámolás alatt álló cég vagyonelemeire. A megmaradt vagyonelemeket - köztük a bérgyártásban működő, müzliszeleteket gyártó fehérvári extrudálóüzemet jövő év elején megint meghirdetik - tudta meg lapunk.
Az enyingi, a dombóvári és kápolnásnyéki telephelyek, amelyeket szeptemberben már egyszer meghirdettek, nemrég 380 millió forint körüli áron gazdára találtak - a vevő értesüléseink szerint az a francia cég, amelyik nemrég még az egész Cerbonára is bejelentette igényét. A franciák akkor a teljes létszámot átvették volna. A nyár óta felszámolás alatt álló cégnek jelenleg közel 5,7 milliárd forintnyi adóssága van.
A Cerbona jogelődjét, a Fejér Megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalatot 1962-ben alapították. 1993-ban privatizálták, s részvénytársasággá vált. Árbevétele 2007-ben megközelítette a 13 milliárd forintot, tavaly novemberben azonban csődvédelmet kért. Az indoklás szerint a gabona- és lisztárak radikális változása,  likviditási problémák miatt került nehéz helyzetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!