A fotonauták az internetről jöttek

Székesfehérvár - Egy, az interneten szerveződő fotókiállítás nyitotta meg kapuit pénteken a Museum Caféban. A Fotonauták nevű közösség alaposan fel szeretné kavarni az állóvizet.

Klecska Ernő

A Fotonauták székesfehérvári és székesfehérvári kötődésű amatőr fotósok közössége, akik pusztán a képalkotás szeretetéből kiindulva alkották meg a december másodikán megnyitott kiállításuk anyagát. Az ötletet a facebook közösségi oldalon indították útnak; a 17 alkotó harminc napon keresztül - minden nap külön témát feldolgozva - készítette alkotásait. A legfiatalabb alkotó 5, a  legidősebb 50 éves.  A kivétel nélkül amatőrnek számító fotósok az internetes közösségépítést és a team-munkát kísérletnek szánták, de  a fotózással ennél komolyabb tervet dédelgetnek: - Szándékunk szerint létrehoznának egy olyan vizuális műhelyt, amely teret biztosít a tehetséggondozásnak, s ahol a fotózást szeretők elsajátíthatják a fotózás szakmai alapjait is - mondta megnyitójában Farnady-Landerl Vikória, az egyik főszervező.


A rendezvényt, amelyet Kamocsay Ákos borász nyitott meg, a tehetséggondozást szívügyeként kezelő Snétberger Zenei Tehetség Központ egyik fiatal művésze, Berki Károly gitárelőadása és a Mentés Másképp zenekar műsora tette színessé. A szervezők maguk is meglepődtek az érdeklődés láttán. Kis túlzással: mozdulni sem lehetett a  kiállítóhelyen és a múzeumi udvaron - a kiállítás december 2. és január 15. között tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!