Telt házas bemutató a Dzsungel könyvéből

Mór - Több mint félszáz radnótis diák szereplésével tűzte műsorra a fúvószenekar a Dzsungel könyvét. A bemutatón telt ház volt a sportcsarnokban, a zenekar pedig kiemelt arany minősítést kapott.

B. Kiss László

Zsúfolásig megtelt november 19-én a Wekerle Sándor Szabadidőközpont sportcsarnoka, ahol a Móri Ifjúsági Fúvószenekar immáron a harmadik musicalt tűzte műsorára. A  piros kabátos rezesek ezúttal  a Dzsungelt könyvét mutatták  be. A szuperprodukció színpadi szerepeit a Radnóti Miklós Általános Iskola több mint félszáz egykori és jelenlegi diákja játszotta.  A darabot Arady Emőke,  az oktatási intézmény ének-zene szakos tanára rendezte, ő tervezte a díszletet és a jelmezt is.
- A Geszti Péter és Dés László által jegyzett darabot először zenekari kíséret nélkül  mutatták be a radnótisok: a zenét CD-lemezről játszottuk az ének alá.   Az ősbemutató tavaly tavasszal volt az Erzsébet téri művelődési házban, utána pedig szabályos turnéra indultunk az előadással, amelyet a megye több településén is  láthatott a közönség - mondja a tanárnő. A radnótisok a móri fúvósok két  korábbi musicaljében is közreműködtek: így jött a gondolat, hogy a megalakulása harminc éves jubileumát ünneplő zenekar minősítő hangversenyén a Dzsungel könyvét tűzze műsorra. A musicalt Bán László zeneszerző  írta át a nagylétszámú fúvósegyüttesre. Az előadást hosszas közös munka előzte meg: a próbák már májusban elkezdődtek - tudtuk meg Arady Emőkétől.

Mauglit Scheer Panna és Kelemen Örs, Balut Zsigó Dávid, Bagirát Krausz Enikő, Sir Kánt Wölfingen Anna, Kát kivételesen nem gyerek, hanem egy tanár, Leiener Csilla, Csilt Mader Sára, Akelát Hunorfi Bálint, Buldert Nemesházi Bálint, Tunát Müller  Szabina, Lali királyt Bíró Dávid alakította. A díszlet és  a jelmezek kivitelezésében, a sminkelésben több mint féltucatnyian vettek részt. Az előadás nem csak a  közönség körében ért el átütő sikert, de a zsűri  is maximális ponttal jutalmazta az Acsai Sándor  vezette  móri fúvósok produkcióját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!