Mikulásgyár védnöke a mesék világából

A Mikulásgyár arra kéri a gyerekeket, válasszanak fővédnököt a mesék világából.

feol.hu

A Mikulásgyárnak mindig csak a felnőttek választanak védnököt! Holott ez az akció a gyerekekről, a családokról szól. Ezért arra kér a Mikulásgyár minden gyereket, szülőt, hogy írják meg, kit látnának szívesen védnöknek a mesék világából - közölte Zsolnai Endre a Mikulásgyár igazgatója.

A leveleket az info@mikulásgyar.hu címre várják.

A Mikulásgyár három személyt ajánl mindenki figyelmébe:

1. Levente Péter, - Hakapeszi Maki "feltalálója", a híres Zseb-Tv műsorvezetője, aki ma is sok műsort készít a gyerekeknek. Honlapja
szerint: előadásainak célja "a lélek felől közelítő nemesedés, utódaink felvértezése az aljasodás és a cinizmus kísértései ellen."
2. Csukás István, - eddig közel száz kötete jelent meg itthon és külföldön. Olyan halhatatlan mesefigurákat teremtett meg az elmúlt negyven évben, mint például Mirr-Murr, Pom-pom, vagy Süsü, a sárkány.
3. Kemény Henrik, - Ő maga Vitéz László, aki palacsintasütővel veri az ördögöket! A híres bábjátékos apja, egy ideig New Yorkban a Metro-Goldwyn-Mayer stúdiónak dolgozott, majd 1912-ben hazatért, megalapította a Columbia Magyar Mechanikai Színházat. Később vándor bábosként élt a család. Az 1930-as években hivatalosan is Paprika Jancsi lett a fő figurájuk neve, mert az állami szervek nem nézték jó szemmel a kisemberek számára szóló rendszerkritikus, szókimondó előadásokat.

A felnőttek már korábban megválasztották azokat, akiket szívesen látnának védnökként a Mikulásgyárban:
Az idei év fővédnöke: Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere, A Mikulásgyár védnöke: Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!