Logisztikusok napja a honvédségnél

Ünnepi állománygyűlést rendeztek szerdán a logisztikusok napja alkalmából a székesfehérvári Összhaderőnemi Parancsnokságon.

Tihanyi Tamás

Az eseményen Fodor Lajos,  a honvédelmi minisztérium közigazgatási államtitkára kijelentette: a logisztika a honvédség egyik legszerteágazóbb, legnehezebb és talán  legérdekesebb szakterülete. Története hosszú időre, több évszázadra tekint vissza, és szorosan összefonódik a hadseregek történetével. Az iskolai tankönyvek csak a nagy hadjáratokról, csatákról szólnak, azt azonban ritkán említik, hogy ezek milyen előkészítést, és egy sor más   döntően logisztikai  feladatot jelentettek.


A Magyar Honvédség logisztikájában az elmúlt évek során jelentős változások következtek be. Mára kialakult egy új és modern rendszer, amely felülírta a szakterület utóbbi évekre jellemző széttagoltságát és korszerű elvek mentén biztosítja az anyagi, technikai eszközök felhasználását.
Az állomány számára nap, mint nap nagy kihívást jelent, hogy sok száz, vagy akár több ezer kilométerre hazánk határaitól kell megvalósítani, sikerre vinni új és nagyszabású feladatokat. A missziók logisztikai támogatási rendszerét naponta érő  kihívások folyamatosan vizsgáztatják a támogatásban résztvevő szervezeteket, mondta Fodor Lajos. De hozzátette azt is: a honvédség ezen  szakágában tevékenykedőknek  nem csak a missziók, hanem  a mindennapok katonai feladatai kapcsán  is helyt kell állniuk. Eközben az előttünk álló hazai és nemzetközi célok elérése  egyre újabb képességeket igényel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!