Kilakoltatás után - kétségbeesve keresi holmiját az asszony

Székesfehérvár - Kovács Ivettet október 13-án lakoltatták ki Rákóczi úti lakásából. Leltár nem készült az elszállított holmikról, az 54 éves asszony viszont azóta keresi személyes cuccait.

Zsigó Ferenc

Kovács Ivett tudja, hogy nagyot hibázott, amikor évekkel ezelőtt  felületes ismerőseinek engedve  zálogkötelezettséget vállalt. Az ismerősök - azóta kiderült, csalókról van szó - 3,5 millió forint devizaalapú, szabad felhasználású hitelt vettek fel úgy, hogy Ivett lakása volt a fedezet. Az asszonynak azt ígérték, hogy 1,5 milliót adnak neki a felvett pénzből, hogy rendezhesse adótartozását. A csalók azonban - Ivett elmondása szerint - eltapsolták a pénzt. A banki követelés a kamatokkal egyre duzzadt, Ivett, mint zálogkötelezett nem tudott fizetni,  megkezdődött a végrehajtási eljárás. Ennek fontos momentuma volt az az  október 13-ai kilakoltatás,  amiről korábban részletesen beszámoltunk.
Ivett a nővéréhez és édesanyjához költözött, holmiját viszont nem tudta oda vinni, a szállítók tehát kivitték a teherautónyi bútort, hűtőládát és mintegy két tucat szemeteszsákba gyömöszölt ruhát és miegyebet a végrehajtó egyik raktárába. Az asszony próbálta kideríteni, melyikbe, de a végrehajtót nem érte el. A kilakoltatást követő napokban szaladgált fűhöz-fához, szerkesztőségünket is többször kereste. Megígértük neki, segítünk kideríteni, hova vitték a holmiját, hogy megkereshesse orvosi papírjait, gyógyszereit, bankkártyáját.
Pár nap múlva kiderült, hogy egyedül képtelen ügyében eljárni - zavarodottsága korábbi eredetű, és állapota  a történtek hatására vélhetően tovább romlott -, így ígéretünkhöz híven csütörtökön együtt mentünk ki vele a végrehajtó Nagyszombati úti irodájába, majd a Mura utcába.Szűcs Attila önálló bírósági végrehajtó kérdésünkre elmondta, valóban nem készült leltár a kilakoltatáskor, mert a szabályok szerint csak akkor kell, ha az adós nincs jelen, Kovács Ivett pedig ott volt. A Széphő Zrt. Mura utcai telepén bérel egy raktárt a végrehajtó, akinek hozzájárulásával  és a telep portásának készséges segítségével  Ivett végül bejutott a raktárba, hogy saját tulajdonához hozzáférjen. Mintegy kétórás kutakodás után sírva feladta: a szemeteszsákok közül többet el sem ért...
Ivett a kilakoltatási jegyzőkönyvet nem írta alá október 13-án. Mint kiderült - és ezt Szűcs Attila is megerősítette - rosszul lett, mentőt is kellett hívni. Eszméletét is elvesztette, nem is tudja, mijét hova, melyik zsákba tették a rakodómunkások. (Fizikailag jelen volt, de vajon mentálisan is?)
Az asszonynak még tíz napja van, hogy a raktárba ismét bejutva, megtalálja legszükségesebb személyes dolgait. A végrehajtó ugyanis 30 napig köteles őrizni a kilakoltatottak tulajdonát. Utána kidobja vagy eladja...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!