Jótékonyság kontra közönség: 1-0

Székesfehérvár - Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg szerdán a Főnix futball klub műfüves pályáján helyi fiatalok és a Magyar Dj Válogatott jótékonysági meccsét.

Lovász Lilla

- A Főnix Gold FC utánpótlás nevelő csapata régóta önerőből valósítja meg terveit, ám szeretnének minél több gyermeknek lehetőséget kínálni, hogy megmutassák tehetségüket a futballban. Elsősorban nekik próbáltunk segíteni a jótékonysági meccsel - mondja az ötletgazda, Tunyogi Gábor, aki a fociklub melletti szórakozóhely üzemeltetője is egyben, s így napi kapcsolatban van több lemezlovassal. Ez adta az ötletet, hogy a Magyar Dj Válogatottat meghívja, játszanak jótékonysági mérkőzést fehérvári fiatalokkal.

- Óriási élmény volt a gyerekeknek azokkal focizni, akik nevét nap mint nap hallják a médiában, vagy akiknek a zenéjére táncolnak a szórakozóhelyeken - mondja a középiskolásokból álló helyi csapatot verbuváló Pölöskeyné Tihanyi Tímea. A Kodolányi Középiskola tanárnője szerint a jó ügy érdekében diákjai mindig készek kiállni, s nem történt ez másként most sem: örömmel készültek a mérkőzésre. Ám nemcsak kodolányisok, vasváris tanulók ugyancsak képviseltették magukat a lelkes csapatban, mely végül 8-3-ra legyőzte a lemezlovasokat.

A Magyar Dj Válogatott egyébként idén alakult, első mérkőzésüket a Vasas – AS Róma előmeccseként játszották, s azóta olyan meghívásoknak tesznek eleget, ahol az esemény bevételével valamilyen jó ügyet szolgálhatnak. Gyűjtöttek már a székelyföldi labdarúgás számára, a fogyatékkal élő gyermekek részére, vagy például egy agydaganatos vajdasági kislány megsegítésére is. A csapat tagjai olyan neves lemezlovasok, mint Bárány Attila, Hamvai P.G, Dj Junior, Smith, Karmatronic és még sokan mások.

- Sportszerű, jó hangulatú mérkőzést láthattunk szerdán, csak azt sajnálom, hogy a fehérvári közönség, ahogy azt már sokszor megtapasztaltuk, most sem képviseltette magát túl nagy létszámban  - összegez Tunyogi Gábor. - Furcsállom, hiszen a dj válogatott meccseire más városokban ezrek kíváncsiak. Ráadásul ennyi híres lemezlovast egy helyen ritkán lát az ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!