Fegyverarzenál az erdőben - csőben rejtegette készletét a férfi (fotóval frissítve)

FMH - Vadászoknak tűnt föl egy gyanús férfi a cecei erdő mellett, mert túl sietősen akart távozni autójával. A korábban megbukott orvvadászról aztán kiderült: fegyvereket rejtegetett az erdőben, egy szennyvízcső darabban. A férfit a rendőrök elfogták.

feol.hu

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság ügyeletét a cecei Hunor Vadásztársaság vadászmestere értesítette arról szerdán délelőtt, hogy Cece külterületén, Pirospusztán, az erdőben feltűnt neki és a vele együtt lévő hivatásos vadásznak egy Fiat Punto, illetve annak közelében egy férfi. Amikor az meglátta őket, odafutott autójához, majd megpróbált elhajtani a helyszínről. A két vadász azonban megelőzve őt, útját állta. Ekkor vették észre, hogy az autóban ülő férfi egy általuk ismert személy, akiről tudták, hogy korábban megbukott orvvadászat miatt.

A sofőr mondta nekik, hogy nyugodtan nézzék meg az autóját, nincsen benne sem fegyver, sem vad. Erről ők maguk is meggyőződtek, így a férfit tovább engedték. Azonban nem sokkal később azon a helyen, ahol észrevették gépkocsiját, avarral betakarva egy kb. 1,2 méter hosszú és 20-25 cm átmérőjű szennyvízcső darabot találtak, a két végén kupakkal. Amikor ki akarták emelni, érezték, hogy nehéz, mert van benne valami. Ezt követően hívták fel a 107-es segélyhívót – tájékoztatott az esetről csütörtökön Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

A jelzést követően először járőrök érkeztek az erdőbe, akik a helyszínt biztosították, majd a bűnügyi technikusok is odaértek. Amikor a csőről a kupakokat leszedték, három éles lőfegyver került elő belőle: egy browning, egy cseh kispuska, valamint egy golyós mauser. Ezeket a rendőrök lefoglalták.

Ezt követően a nyomozók a vadászok által ismert férfi sárbogárdi lakcímére mentek, ahol elfogták. A házban és az ahhoz tartozó melléképületekben a rendőrök házkutatást tartottak, melynek során a műhelyből több fegyveralkatrész került elő, köztük puskatus, irányzék, csődarab, illetve zárdugattyú is. Ezeket szintén lefoglalták, s az éles lőfegyverekkel együtt szakértői vizsgálatra küldik. 

A nyomozók a helyszíni intézkedéseket követően az 54 éves férfit előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezi a lőfegyverrel illetve lőszerrel való visszaélés miatt korábban már egyszer jogerősen elítélt férfi előzetes letartóztatását - tette hozzá a szóvivő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!