Huszadik születésnap, bővítési tervek

Székesfehérvár - Idén ünnepli a cég 20. születésnapját a Mentavill, amelynek képviselői keddi sajtótájékoztatón jelentették be az újdonságokat.

Klecska Ernő

Újabb területeket vásárolt a Budai úti központja mellett, és bővítést tervez a Mentavill - hangzott el a cég mai, ünnepi sajtótájékoztatóján. Az 1991-ben családi vállalkozásként alakult cég ma az egyik piacvezető épületvillamossági nagykereskedés, leányvállalata van Romániában és Szlovákiában is. Jelenleg 500 állandó   kiskereskedelmi partnere van. A cég öt éve tagja a legnagyobb független beszerzési szervezetnek, az  Imelcónak. A vállalat jelenleg 194 magyarországi munkahelyet biztosít, amelyeket a gazdasági válság ideje alatt is fenntartottak. A fehérvári központú cég a folyamatos fejlődésben látja  a jövőt, ezért pár éve több, saját márkás termékkel is megjelent a piacon - mondta el Mentes István és Mentes Istvánné tulajdonos.


A garázsból indult, száz százalékban magyar tulajdonban lévő  vállalkozás társadalmi felelősségvállalása példás - szögezte le Cser-Palkovics András polgármester, aki külön  kiemelte azt is, milyen fontos a város gazdaságának, hogy a cég nemhogy magyar tulajdonú,  családi vállalkozás, de még fehérvári kézben is van. 
A Mentavill, amely külföldi, de  a régi határokon belüli  terjeszkedésével lassan igazi nemzeti nagyvállalat lesz, példa a többiek előtt, több ilyen cégre lenne szükség  - mondta Radetzky Jenő, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!