Fatolvajok rendőrkézen - forgalomból kivont Wartburggal lopták a fát

Etyeken, a Dávidmajorban két férfit és egy nőt értek tetten hétfőn délután miközben két köbméter fát kíséreltek meg ellopni egy rendszám nélküli, forgalomból kivont Wartburggal.

feol.hu

Az utánfutóval felszerelt járművet és utasait a terület üzemrendésze vette észre. Az elsődleges becslés szerint a két köbméter fa értéke ötvenezer forint, amely kár azonban a tettenéréssel megtérült. A helyszínre érkezett járőrök előállították a 29 és 53 éves férfit és a társaságukban lévő 26 éves nőt. Mindhárom személyt gyanúsítottként hallgatták ki a lopás miatt. A két férfit bűnügyi őrizetbe vették. A nő három kiskorú gyermekére tekintettel maradhatott szabadlábon.

Az intézkedés során kiderült, hogy a forgalomból kivont járművet az 53 éves férfi vezette, akinek amellett, hogy vezetői engedélye nem volt, még ivott is. Mintavételre állították elő a járőrök az orvosi ügyeletre, ahol a klinikai tünetek alapján az orvos enyhe fokú ittasságot állapot meg esetében. Így a lopás mellett az ittas járművezetés miatt – annak mértékétől függően - is felelnie kell az 53 éves etyeki férfinek, tudta meg az fmh R. Szabó Ágnestől, a rendőrség szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!