Böndörödő, negyedszer

Székesfehérvár - Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője és Adorján Viktor, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója szerdán délelőtt sajtótájékoztatón számolt be az október 8-i Böndörödő szüreti mulatságról.

feol.hu

A Maroshegyi Böndörödő-Szüreti Mulatságot 2008 óta rendezik meg, s az önkormányzat által támogatott rendezvény egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Brájer Éva felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt években sok család költözött a városrészbe, akik számára ez az esemény kitűnő lehetőség az ismerkedésre, ám a város más területein élőket is várják.

Adorján Viktor a színes programokra hívta föl a figyelmet. Minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes szórakozási lehetőséget: az ínyenceket főzőverseny, a gyerekeket meseelőadás és bohócműsor várja. Délben indul a szüreti felvonulás Maroshegy utcáin, a menet élén Domján Zsuzsanna, Magyarország első borudvarhölgye és Varró János népzenész foglal helyet. A délután hangulatához a sok zene adja az alapot, de lesz harcművészeti bemutató, néprajzi kiállítás is. Három órakor az Ikarus Néptáncegyüttes és a Tilinkó együttes ad műsort, fellép még a Vivát Bacchus Énekegyüttes és a Vujicsics együttes, továbbá lehet nosztalgiázni, mulatozni.

A termelők és kézművesek egész nap jelen lesznek, kínálják áruikat, a Szöszmötölőben felnőttek és gyermekek egyaránt kipróbálhatják, milyen sokrétű tevékenységekre nyílik lehetőség a művelődési ház műhelyeiben. A versengeni szerető családok összemérhetik erejüket zsákban futásban, diótörésben, hordóemelésben.

A részletes program ide kattintva olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!