Amiről még a falak is csak suttognak

Székesfehérvár - Több, mint egy órát csúszott ma a Trió című előadás délelőtt tíz órára meghirdetett sajtópróbája. Voltak kifejezett technikai nehézségek, de talán más is.

Szabó Zoltán

Tény, hogy meglehetősen élénk, ha erősebben fogalmazunk, ideges  volt a hangulat a Vörösmarty Színházban a fent említett időben. Izgalmas persze a közeli  bemutató, de   esetleg az is közrejátszott ebben, hogy éppen akkor ülésezett a teátrum közalkalmazotti tanácsa, zárt ajtók mögött.
Galambos Péter rendező nehéz időszakról, háborús helyzetről  beszélt, de nem részletezte, mit  értett ezen. Őt érthető módon a pénteki premier érdekli, és azt szeretné, ha  az  előadáson kívüli okok nem befolyásolnák  a bemutató sikerét.
Arról, hogy mi történt azon a bizonyos ülésen, nem tudhattunk meg semmit. Hírzárlat van. A falak azt suttogják, hogy az előadáspénzek esetleges csökkentése,  a gázsik kontrasztja és egy operettbemutató  miatt  volt vita. Lehet mindezeket a színház belügyének minősíteni, csakhogy... Írtunk arról, milyen volt a hangulat a  korábbi igazgató leváltása előtt. Utána megnyugodtak a kedélyek. Aztán  sikertelen volt  az igazgató választás,  fura okok miatt.  Most pedig ismét feszültség van  a város legnagyobb és legdrágább intézményében. Nyilván nem tőlünk tudja meg ezt a fenntartó, amely   egyébként csütörtökön  döntött az igazgatói pályázat kiírásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!