A hatékony időskori érdekegyeztetésről

Székesfehérvár - Az Esélyek Háza irodájának szervezésében kedden ülésezett a Nyugdíjas Szociális Kerekasztal a Fehérvári Civil Központban.

Zsigó Ferenc

 

A rendezvény társszervezője, a Fejér Nyugdíjas Szövetség  elnöke szólt először a hallgatósághoz, bemutatván a szövetséget. Paál István hangsúlyozta, hogy a nyugdíjas érdekvédelem alaprózódott, országosan tizenkét, a megyében három szervezet foglalkozik a kérdéssel. Ilyen helyzetben - fogalmazott az elnök - törekedni kell arra, hogy városi, megyei vagy regionális szinten legyen egy központi irányító testület, ami koordinálja a munkát.
- Minden szervezet megőrizhetné  önállóságát, de az aktív időskor, az egészség, a békesség és a nyugalom témáiban, amik leginkább foglalkoztatják a nyugdíjasokat, időseket, egyeztetni kellene a tevékenységünket - hangsúlyozta az elnök, kiemelve, hogy 2012 az Aktív időskor, a generációk közötti szolidaritás éve lesz.
Lánczky László, CivilTech elnevezésű programról beszélt, amely kedvezményesen teszi hozzáférhetővé   a közhasznú szervezetek, egyesületek részére a szoftver- és hardver termékeket, irodai rendszereket.
Márton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója a kerekasztal résztvevőit arról tájékoztatta, hogy a klubok év végi programjait megpróbálják koordinálni, és egy programfüzet összeállítását is tervezik. 

Ismertette a rendezvényen a Banki Hitelkárosultak Irodája tevékenységét Törteli Zoltán. Az irodavezető elmondta, hogy egyre többen keresik fel a Fehérváron alig tíz napja működő regionális irodát, ahol megpróbálnak pénzügyi, jogi segítséget adni a bankokkal folyó tárgyalásokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!