Veszélyben a támogatás? Nem minden táborállási járult hozzá telke használatához

Dunaújváros - Csaknem egy tucat táborállási ingatlantulajdonos nem járult hozzá ahhoz, hogy a város igénybe vegye telküket a partcsúszás elleni védekezésnél. Ezzel a pályázati pénz is elúszhat.

Szigeti Sándor

A pénz lehívásához egyebek között arra is szükség volna, hogy az ingatlantulajdonosok járuljanak hozzá telkük használatához. Ám sokan éppen az önkormányzatot teszik felelőssé a kialakult helyzetért, arról pedig hallani sem akarnak, hogy ingyen és bérmentve mondjanak le telkük egy-egy részéről:

- Van, aki olyan elkeseredett, hogy csak abban lát megoldást, ha az önkormányzat kisajátítja az ingatlanját, vagy pedig az eddig keletkezett kárt megtéríti a város. Főleg azokat érinti érzékenyen a kiviteli terv, akiknek a földjén felszíni létesítmények haladnának át. Azt pedig végképp nem fogadják el, hogy a város ingyen használhassa a magánterületüket - mondta el lapunk megkeresésére Orgovány Zoltán.

A táborállási ingatlantulajdonosok képviselője hozzátette: ez könnyen kétélű fegyver lehet, hiszen az önkormányzat érvelhet azzal, hogy éppen a tulajdonosok akadályozzák a terület rendberakását. Egy pereskedés, vagy egy nem tisztázott jogi helyzet miatt pedig késhetnek, sőt, esetleg meghiúsulhatnak a munkálatok.

Korábban már szó esett arról, hogy a védekezési tervek módosíthatók akkor, ha valaki nem járul hozzá, hogy az ingatlanját igénybe vegyék. Jelen pillanatban nem látható, hogy a kivitelezés egyáltalán elkezdődhet-e, hiszen hatvanötből tizenegy tulajdonos adott eddig nemleges választ.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez szeptember 15-ig kellene megküldeni a hozzájáruló nyilatkozatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!