Kiesett a Magyar Kupából a Videoton-Puskás Akadémia

A labdarúgó Magyar Kupában a Győri ETO jutott be a legjobb 32 csapat közé, miután 3-0-ra győzött az NB II-es "kisvidi" ellen.

Matók János

Videoton-Puskás Akadémia - Győri ETO FC 0-3 (0-1)

Felcsút, 300 néző. Vezette: Szilasi (Takács, Aradi)
Videoton: Pajovics - Margitics, Vaszicsku, Papucsek, Hector - Szolnoki (Soós) - Nagy, Polonkai, Király, Babos (Baracskai) - Máté.(Elek B.). Vezetőedző: Hartyáni Gábor.
Győr: Molnár - Takács, Sztanisics, Szabó, Nagy - Pilibaitis (Windecker), Kiss, Tokody - Dudás (Simon), Ahjupera, Stresnik (Ceolin). Vezetőedző: Csertői Aurél.


Nem a legerősebb, de így is komoly csapattal érkezett az NB I-es bajnokságban 2. helyen álló, még veretlen Győr a Magyar Kupa mérkőzésre Felcsútra. Ennek ellenére az első 10 percben nem látszott az osztálykülönbség a két csapat között, sőt, voltak olyan pillanatok, amikor a "kisvidi" komolyan veszélyeztette Molnár kapuját. Mint a 24. percben, egy Nagy-Polonkai akció végén. Ám a 29. percben megszerezte a vezetést a Győr: Dudás 28 méteres lövése után a labda a kapufáról Pajovics hátára, onnan a hálóba pattant, 0-1. A 31. percben Máté szépen megkeverte a védőket, de a 13 méteres lövését Molnár szögletre tenyerelte, majd ezt tette Polonkai veszélyes lövésénél is. Aztán Babos vette célba a kaput 20 méterről, a labda szinte súrolta a kapufát. Egygólos győri előnnyel zárult az első félidő, de az addig látottak okán még semmi sem dőlt el. Nagyobb iramban folytatódott a játék a szünet után, némi győri mezőnyfölénnyel. Az 55. percben, egy védelmi hiba után Ahjupera tette a labdát Dudás elé, aki 14 méterről bombázott a kapu közepébe, 0-2. Nincs mit szépíteni, Pajovics is benne volt a gólban. A 69. percben Elek lövésénél mintha Sztanisics kezén csattant volna a labda, de Szilasi nem így látta. A 75. percben Király lbdáját Windecker "kezelte" le a saját tizenhatosán belül, de Szilasi ezúttal is elnéző volt. Az ellentámadás végén Tokody lövése Pajlovicsról Ahjupera elé pattant, aki 5 méterről a mellével továbbította a labdát a kapuba, 0-3. A 80. percben Polonkai lapos lövését Molnár a felső lécre tenyerelte, szépítési lehetőség volt. Ezzel vége is lett a mérkőzésnek, a legjobb 32 közé a Győr jutott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!