Bábák és babák - rajzpályázat a népmese napjára

Székesfehérvár - Szeptember 23-ig még beküldhetik pályázatukat az alsó- és felső tagozatos diákok a Benedek Elek rajzpályázatra.

feol.hu

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár a Magyar Népmese Napja alkalmából ismét Benedek Elek rajzpályázatot hirdetett Bábák és babák címmel.

Gazdag népmesei és monda örökségünkben fontos szerepet kap minden generáció, a titokzatos, talált pólyástól az okos királykisasszonyon át a varázslathoz is értő aggig. Az idei évben szeretnék, ha vagy ’Elek apó’ szépkorú mesehőseiről (vasorrú bába, öregember, öregasszony, öreg király stb.) vagy épp a legfiatalabb korosztályról (újszülött, kisgyerek, apró termetű fiú- vagy leánygyermek stb.) készítenének alkotásokat a pályázók.

A pályázatra egy Benedek Elek által (is) feldolgozott népmese vagy meserészlet illusztrációjával lehet nevezni, 2011. szeptember 23-ig. Az alkotásokat a művelődési ház könyvtárában, annak nyitva tartási idejében (h-k: 10.00-17.00, sz-cs: 13.00-19.00, p: 09.00-16.00, szo: 10.00-14.00  Tel.: 22/501-160)  lehet leadni, illetve postacímükre elküldeni:

Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

8000 Székesfehérvár, Sóstó ltp. 1.

Nevezni lehet A/4 méretű, fekvő vagy álló helyzetű rajzlapon, vagy más nem törékeny, nem szóródó anyagon, bármely technikával (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, vegyes technika) készült alkotással. Egy pályázó csak egy művel képviseltetheti magát a megmérettetésen. A rajzok hátoldalára kérik ráírni a következő adatokat: a mű címét; az alkotó nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát; az életkort; az iskola nevét, címét.

A beérkezett illusztrációkat két kategóriában díjazzák (alsó- és felső tagozatos), az ünnepélyes díjkiosztásra a szeptember 29-én 14:30 órakor kezdődő a Magyar Népmese Napja című rendezvényén kerül sor, ahol az eredményhirdetés után, 15 órától a Lábita Színház előadása varázsol jó hangulatot.

A ház honlapja ide kattintva érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!