A testület megszüntette a jegyző jogviszonyát Etyeken

Az etyeki képviselő-testület azonnali hatállyal megszüntette a jegyző jogviszonyát csütörtök délutáni ülésén, miután a Fejér Megyei Bíróság egy kormányhivatali kereset alapján kimondta, hogy a kinevezése érvénytelen volt - tájékoztatta Etyek független polgármestere pénteken az MTI-t.

MTI

Garaguly Tibor elmondta: a bíróság korábbi jogerős döntése szerint a jegyzői pályázat kiírása érvénytelen volt, s erre hivatkozva hatályon kívül helyezték a pályázatot és Szűcs Lajos jegyző kinevezését is. A testület a bíróság múlt pénteki döntése után szüntette meg a jegyző jogviszonyát. Új pályázatot várhatóan 30 napon belül írnak ki.     
Az MTI megkeresésére Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója hangsúlyozta, a múltban több alkalommal is törvényességi felhívással éltek az etyeki képviselő-testületi határozatok ellen, ezeket a képviselő-testület nem fogadta el. Ezért a kormányhivatal a hivatkozott döntések hatályon kívül helyezésére irányuló keresetet nyújtott be a Fejér Megyei Bírósághoz. A szeptember 9-i tárgyaláson a bíróság helyt adott a kormányhivatal keresetének.
"Azt gondolom, ez precedens értékű per volt, mert tudomásom szerint első alkalommal hozott ilyen horderejű döntést magyar bíróság kormányhivatali törvényességi észrevétel alapján" - emelte ki Balogh Ibolya.
 
Előzmények ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!