Vásárlói roham az iskolakezdés előtt

Kevesebb mint egy hét és megkezdődik a tanév, tehát csak pár napja maradt annak, aki mindent be akar szerezni a becsengetésre. A fogyasztók húsz százaléka csak ilyenkor, az utolsó napokban rohamozza meg a boltokat. Vajon a tanszerek mellett mobilt és táblagépet is kap a gyerek?

feol.hu

Az Árukereső.hu piacvezető árösszehasonlító oldal adataiból látszik, hogy a termékek árai ilyenkor akár 20%-ot is változhatnak. Ezekben a hetekben nagyon megnő bizonyos iskolakezdéshez kapcsolódó termékcsoportok kereslete. Úgy tűnik a középiskolások, vagy a felsőoktatási intézmények hallgatói közül egyre többen táblagépet vesznek: a nyár legvégén 8-szor annyian keresik vásárlási szándékkal a tabletet, mint egy évvel ezelőtt.

Átlagosan 25.800 forintot költenek a vásárlók ilyenkor. A magyarok harmada idén 15 ezret sem tud szánni a szükséges felszerelések megvásárlására, viszont 10-ből egy vásárló 50 ezer forintnál is többet költ a hetekben az iskolakezdéshez szükséges árucikkekre. Természetesen ilyenkor a szokásos írószerek és füzetcsomagok mellett ruházati termékekre, iskolatáskára, bútorra és elektronikai eszközökre is sok pénztől meg lehet szabadítani a pénztárcánkat. Egyértelműen látszik, hogy a tanulók egyre fiatalabban kezdenek számítógépet is használni az házi feladatokhoz: a tanévre vásárolók több mint tizede ilyenkor laptopot is vesz - derül ki a portál felméréséből.

A táblagépek mellett a mobiltelefonokat is sokan vesznek ilyenkor. Az Árukereső.hu legutóbbi, 1500 fő megkérdezésén alapuló kutatásából kiderült: a magyar szülők átlagosan 12 éves korban vesznek mobilt a gyereküknek. A tanév kezdetekor sok szülő biztos akar lenni abban, hogy bármikor el tudja érni a gyermeke, valamint ő is fel tudja hívni, ha szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!