Kispera: nem kérdéses, kié lesz a 3 pont

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában, a Videoton FC szombaton, 20 órától az újonc Diós-győrt fogadja a Sóstói Stadionban. A legendák fiai is összecsapnak.

Matók János

A negyedik fordulóval folytatódik az NB I-es labdarúgó-bajnokság - a Vidi az első fordulóból elmaradt siófoki vendégjátékára augusztus 17-én, szerdán 19 órától kerül sor -, a bajnoki címvédő fehérvári csapat szombaton, 20 órától az újonc Diósgyőrt látja vendégül a Sóstói Stadionban. Ez lesz a miskolciak 26. fehérvári fellépése, s az eddigi statisztika alapján  remélhetőleg  nem sok babér terem szombaton sem a látogatónak: a Vidi 17 győzelme mellett 3 döntetlen és mindössze 5 vendégsiker született. A legutóbbi 13 évvel ezelőtt, amikor is a Tornyi Barnabás által  dirigált DVTK,  Egressy Gábornak a 86. percben lőtt góljával 3-2-re  nyert Verebes József Videotonja ellen. Szintén ez volt a végeredmény a felek legutóbbi fehérvári összecsapásán, 2009. augusztus elsején, de már a Vidi javára, aztán a DVTK kiesett a hazai élvonalból. Két év szünet után  eljött a visszatérés ideje, s így jöhetett létre a szombati találkozó, ahol a többi között a Videoton két egykori legendás játékosának, id. Horváth Gábornak, illetve  Vadász Imrének a fia, ifj. Horváth "Kispera" Gábor és  Vadász Viktor  - mint ellenfél  s nem ellenség - lép pályára.
 - Valóban, mindketten legendás felmenővel rendelkezünk, így érthető, hogy egyformán futballisták lettünk. Valamikor még együtt is játszottunk a Vidiben, de Viktor akkor kevesebb lehetőséget kapott. Örülök, hogy most  ismét az NB I-ben játszik. Ahogy figyelem, jelenlegi  csapatában alapembernek számít, de le kell hűtenem a lelkesedését, mert társaival együtt rossz emlékekkel távoznak majd el a Sóstói Stadionból. Ami azt jelenti: nem is kérdéses, hogy melyik csapaté lesz a három pont. Amúgy a Diósgyőr jól erősített a nyáron, láthatóan egyben van a csapatuk, lelkesek, jó formát mutatnak. Általában  jó mérkőzéseket játszunk ellenük, s erre számítok ezúttal is.  Nekünk soha nem az ellenféllel, csak saját magunkkal kell foglalkoznunk, s ez most  is érvényes. Amennyiben a Sturm Graz és a Paks ellen mutatott teljesítményünket megismételjük, akkor nem lesz gond, ám a kaposvárival megnehezítenénk a saját dolgunkat, de ez fel sem merül bennünk. Pozitívan várjuk a mérkőzést, hazai pályán, jó ritmusú játékkal legyőzzük a Diósgyőrt - mondta Horváth "Kispera" Gábor.  

- A Vidiben kezdtem el játszani, 16 évig futballoztam a piros-kék klub különböző csapataiban. Most viszont a Diósgyőr játékosa vagyok, s őszintén mondom, hogy jól érzem magamat Miskolcon. Mi lesz a Vidi ellen? Mint minden találkozón, úgy Fehérváron is győzni szeretnénk, a siker érdekében rá kell erőltetnünk a saját taktikánkat, az akaratunkat a Vidire. Köszönöm Horváth Gabi jókívánságait a mérkőzésre, de a végeredményt illetően  én is azt kívánom  neki, hogy  az utolsó sípszó után érezze majd magát egy kicsit rosszul. Attól függetlenül a barátság természetesen megmarad közöttünk  - mondta nevetve Vadász Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!