Befejeződött a vízpótlás, járható lesz a kerékpárút

FMH - Kedden reggel lezárták a Pátkai-tározó zsilipjét, ezzel befejeződött a Velencei-tó vízpótlása.

feol.hu

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság július 18-án, 139 cm-es vízállásnál kezdte meg a vízpótlást a Pátkai-tározóból. A Velencei-tóba átvezetett víz mennyisége 3 millió köbméter volt. A tó vízállása ma 146 cm, ami megfelel az erre az időszakra előírt optimális vízszintnek. A Pátkai-tározó vízszintje a mai napon, augusztus 16-án 513 cm, ami 3,6 millió köbméter tárolt vízmennyiséget jelent.

Az igazgatóság vezetője, Csonki István arról tájékoztatott: a vízpótlásra azért volt szükség, mert a forróság és a csapadékszegény időjárás következményeként a Velencei-tó vízszintje július közepére annyira leapadt, hogy négy centiméterre megközelítette a minimális, 135 centiméteres szabályozási szintet. 
A vízpótlással a tó vizének további apadását akarták megakadályozni, illetve szinten kívánták tartani a vízállást.

A Székesfehérvár-Kisfalud–Dinnyés közötti kerékpárút az M7 autópálya alatti szakaszon a tisztítási munkák elvégzése után, szerda estétől újra használható lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!