Ál-ügyintézők loptak meg dunaújvárosi idős asszonyokat

Dunaújváros - Magát a nyugdíjfolyósító és a polgármesteri hivatal dolgozójának kiadva lopott meg egy-egy nő két helyszínen két idős asszonyt. Az egyik tulajdonostól 40 ezer forintot vitt el az ál-ügyintéző.

feol.hu

Csütörtökön délután azzal csengetett be ismeretlen nő egy Vasmű utcai lakásba, hogy a nyugdíjfolyósítótól jött. A lakásban élő asszony nem gyanakodott és beengedte a 170 cm magas, hosszú, fekete hajú, 30-35 év körüli nőt. Miközben beszélgettek, a látogató a sértett figyelmét elterelve ellopta a pénzét. Délután 3-4 óra között ál-polgármesteri dolgozó kért bebocsátást egy Esze Tamás utcai lakásba. A 170 cm magas, testes, fekete hajú ál-ügyintéző negyvenezer forintot vitt el a lakás idős tulajdonosától.

Előszálláson a Jókai utcában reggel hét óra körül, mialatt a tulajdonos a hátsó kertben dolgozott, három ismeretlen próbált bejutni a lakásába. A bejárati ajtót feszegették, de a szemben lakó szomszéd felfigyelt a kísérletezésre. A megzavart idegenek elmenekültek, lopási kár nem keletkezett, a tettesek a rongálással tízezer forint kárt okoztak.

A dunaújvárosi nyomozók mindhárom ügyben, a rendelkezésre álló adatok alapján keresik a tetteseket - tájékoztatott pénteken R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!