Öttusa: fehérvári fiatalok sikere

Európa öttusázó ifjainak a java randevúzott egymással Tatán. Akkor és ott rendezték az ifjúsági B korosztály Európa-bajnokságát.

Silye Sándor

Ha öttusa és magyarok, abban az esetben mindenki dobogót vár, a legtöbb esetben annak is a felső fokát. A hagyományos csapatversenyben a házigazdák válogatottjai érmesek voltak, a fiúk és a lányok egyaránt ezüstérmet szereztek. Szombaton rendezték meg a váltókat, a fiú és a lány csapatok megmérettetése mellett az úgynevezett mix váltót, azaz a kétfős vegyes csapatok éremért, Európa-bajnoki címért vetélkedhettek.

A magyar nemzeti együttesben sok fehérvári pentatlonos ölthette magára a piros-fehér-zöld szerelést. A fiúknál Strobl Krisztián és Zics Viktor, a lányoknál a hagyományos viadalban Ormándi Rebeka és Hungler Anna képviselhette egyesületét, az Alba Öttusa SE csapatát. Az Alba Volán SC részéről Tóth István a mix váltóban indulhatott. A férfi háromfős csapatok viadalában a magyarok Strobl Krisztián, Zics Viktor és a fővárosi Bruckmann Gergő 3648 ponttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Pedig kiegyensúlyozottan szerepelt a csapat, csak a győztes oroszok (3848) és a második helyen végzett franciák (3740) még jobban teljesítettek mindegyik számban. Az uszodában a magyar srácok a harmadik legjobb produkciót mutatták be, és ez 1212 pontot ért. A kombinatív számban Strobl Krisztiánék és a többiek a negyedik legeredményesebb társaságnak bizonyultak (2436). A győztes oroszok 4 ponttal úsztak jobbat a mieinknél, de a kombájnban 196 ponttal teljesítettek jobban, de a franciák is lényegesen jobban „kombináltak”, 136 ponttal gyűjtöttek többet ebben a számban. A lányok az úszást és a kombinatív számot is nyerték, így Ormándi Rebeka és társai magabiztosan lettek Európa-bajnokok. A vegyes váltókban a Tóth, Józan Beáta a nyolcadik helyen végzett.

Címkék#öttusa
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!