Falunappal mond köszönetet a segítségért Kolontár

Falunappal mond köszönetet a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófában nyújtott segítségért Kolontár.

MTI

Tili Károly, a veszprém megyei falu polgármestere elmondta az MTI-nek, hogy az önkormányzatának szervezésében szombaton zenés ébresztővel veszi kezdetét az egésznapos programsorozat, a kulturális rendezvényeken kívül megrendezik a hagyományos focimeccset és a főzőversenyt is. Hozzátette: több mint tíz éve minden évben júniusban rendezték meg a falunapot, most megvárták, míg minden károsult beköltözik a lakóparkban felépült új otthonába. "Igazán minden okunk megvan az ünneplésre, hiszen az élet visszazökkent a megszokott kerékvágásba" - fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy a Kossuth utca teljes hosszában több száz résztvevőre számítanak Kolontáron. Elmondta, hogy meghívták több település - közöttük Érd és Agárd - önkénteseit, akik segítséget nyújtottak a katasztrófa idején. A szervezést a Táncsics Mihály Általános Iskola és Könyvtár, a Kolontári Gyermekekért Alapítvány, a Német Kisebbségi Önkormányzat, a helyi polgárőrség, a vöröskereszt, a sportkör, és magánszemélyek segítik.
A színpadi programok mellett lovaglás, sétakocsikázás, légvár, arcfestés, hennafestés, lufibohóc, kiállítások, vöröskeresztes sátor, kreatív sátor, gólyalábazás, kézműves kirakodóvásár várja vendégeket. A falunap hajnalig tartó utcabállal zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!