Tízmilliós cigarettafogás az M7-esen

Székesfehérvár - Jövedéki orgazdaság bűntettének gyanúja miatt nyomoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói, miután egy ellenőrzéskor megállított szlovén mikrobuszban több mint 16 ezer doboz ukrán cigarettát találtak – közölte a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága (KDRBI).

Bognár Máté

 

A felderítés részleteiről szólva lapunknak Kovács Attila pénzügyőr zászlós, a NAV KDRBI sajtóreferense elmondta: a NAV Fejér Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának járőrei a napokban éjszaka egy, az M7 autópályán közlekedő szlovén mikrobuszt kívántak ellenőrizni. Az autópályáról történő kivezetés során a mikrobusz az M7 leállósávjában ismeretlen okból megállt, és a sofőr kiszállt a járműből. Ezt észlelve a járőrök visszatolattak a helyszínre, és gyalogosan közelítették meg a mikrobuszt; ám mire odaértek, a sofőr a járművét hátrahagyva ismeretlen helyre távozott. A járőrök a jármű utas- és csomagterében összesen 16490 doboz (329800 szál) ukrán zárjegyes magyar adó- illetve zárjegy nélküli cigarettát találtak, ennek értéke több mint 11 millió forint. A járőrök lefoglalták a mikrobuszt és a dohányterméket, s jelentős értékű jövedéki termékre elkövetett jövedéki orgazdaság bűntettének gyanúja miatt nyomozást indítottak az eddig ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!