Megegyeztek: újra két sáv járható a Budaörsi úton

Székesfehérvár - Csütörtökön a főváros technikai okokra hivatkozva visszavonta a Budaörsi út két sávjából egynek buszsávvá alakítását. Fehérvár polgármestere megköszönte.

Tribolt Lajos

 

Tegnap már hírül adtuk, hogy Cser-Palkovics András fehérvári polgármester nyílt levelet írt Tarlós István budapesti főpolgármesternek a fővárosba bevezető út szűkítése ügyében. A levélben ez szerepel a többi között: a buszsáv kialakítására hivatkozva egysávosra szűkítették a városba nyugati irányból bevezető, legfontosabb közlekedési folyosót, a Budaörsi utat... A lépés eredményét naponta több tízezren érzik a bőrükön: a korábban is zsúfolt útvonal szinte járhatatlanná vált, a csúcsforgalmi időszakban a dugó a korábbi többszörösére növekedett, a sor vége egy átlagos, esőmentes reggelen is Budaörs közepéig nyúlik.
A főpolgármesteri hivatal mti-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint műszaki problémák miatt felfüggesztik az egyik sáv buszok számára biztosítását, és mindkét sávot megnyitják a közlekedők előtt. Az említett műszaki problémákról részleteket nem közöltek.
Cser-Palkovics András csütörtöki levelében köszönetet mondott Tarlós Istvánnak a bátor és gyors döntésért. Egyben felajánlotta Székesfehérvár segítségét, hogy olyan megoldást találjanak, amely megfelel a fővárosiaknak és a vidékieknek is. A fehérvári polgármester még helyi közlekedési szakemberek segítségét is felkínálta a fővárosnak.
A buszsáv okozta torlódás miatt egyébként Budaörs polgármestere is reklamált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!