Kukából guberált bankkártyával akart fizetni egy nő és gyermeke

Székesfehérvár - Állítása szerint pontgyűjtő kártyának nézett egy bankkártyát egy nő, aki kukából guberálta a fizetőeszközt, amellyel csütörtökön éjjel próbáltak meg vásárolni egy áruházban. A letiltott kártyával történő vásárlási kísérlet azonban feltűnt az üzletben, végül a rendőrök intézkedtek.

feol.hu

Az egyik éjjel-nappal nyitva tartó fehérvári áruház biztonsági szolgálatától érkezett a jelzés csütörtök éjszaka a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére letiltott bankkártya felhasználásáról - közölte pénteken Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő. Mint kiderült, egy kamasz fiú, illetve édesanyja egymást követően éjszaka fél tizenkettőkor, illetve fél egykor egy olyan bankkártyával akartak fizetni a szupermarket pénztáránál, amelyet korábban letiltottak. Miután a pénztáros ezt észlelte, a bankkártyát visszatartotta. Az anyuka és a gyerek viszont távozott az üzletből, így az eladó a biztonsági őrt értesítette a történtekről, aki egyből bejelentést tett a rendőrségre, majd követte a két személyt. A járőrök végül a Koch László utca és a Mátyás király körút kereszteződésénél találták meg és ellenőrizték a nőt és gyereket, illetve a társaságukban lévő másik két fiatalkorút.

Két járőr megtekintette az áruház biztonsági kameráinak felvételeit, amelyeken jól látszott: először a fiatalkorú fiú próbálkozik a kártyával való fizetéssel, majd - mivel ő nem jár sikerrel - később az anyuka rámolta tele a bevásárló kosarát különböző élelmiszerekkel, és ő is megpróbálta a kártyával kifizetni a 24 525 forintos ellenértéket. A rendszer azonban ismét jelezte, hogy a kártyát letiltották.

A 33 éves fehérvári asszonyt, valamint 15 éves fiát a rendőrök előállították, a nyomozók készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az anyukát még kiskorú veszélyeztetésével is meggyanúsították.

Kihallgatásuk során azt mondták, a bankkártyát az anyuka guberálta játékokkal együtt a Mátyás király körúton lévő egyik kukából. A nő még azt is hozzátette, nem tudta, hogy az bankkártya, azt hitte pontgyűjtő, és azzal vásárolhat... - tájékoztatott a szóvivő, aki hozzátette: a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!