Whiskyzés után száguldozott egy sofőr, a rendőrök elfogták

Székesfehérvár - A szerdáról csütörtökre virradó éjszaka kaptak el a fehérvári rendőrök egy száguldozó, ittas autóst, akinek bizony jogosítványa bánja merészségét.

feol.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság központi ügyeletére hajnali három órakor érkezett a bejelentés arról, hogy egy Palotai úton lévő szórakozóhely előtt két részeg férfi száll be egy új Ford Focusba. A bejelentő az ügyeletesnek még a gépkocsi rendszámát is megadta – tudtuk meg csütörtökön Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivőtől.

A járőrök az ügyeletes jelzésének időpontjában éppen a Palotai úton haladtak, de a Fordot nem találták. Amikor a szórakozóhelyhez közeledtek, egy fiatal férfi szaladt oda hozzájuk, és közölte, hogy a keresett autó a Balatoni út felé ment el. A járőrök a megadott irányba indultak, de hiába.

Nem sokkal később a Berényi úton figyeltek fel egy velük szemben nagyon gyorsan közeledő autóra. Amikor elhaladt mellettük, észlelték, hogy a keresett jármű az, s egyből utána fordultak, majd követni kezdték.

A sofőr látva, hogy a rendőrautó megfordul, egyből lekapcsolta világítását, és így haladt száguldozva a Berényi úton, majd hirtelen bekanyarodott jobbra az Álmos vezér utcába. Innen kezdődött az üldözés, amely több utcán keresztül tartott, végül a Tas utcába kanyarodva a rendőrök meglátták a keresett gépkocsit az út szélére lehúzódva, két másik autó közé parkolva. A sofőr az első ülésekre borulva, míg utasa a hátsó üléseken feküdt.

Mire a két ittas férfi kiszállt az autóból, már a többi járőrautó is a helyszínre ért. Az autóvezető – egy 40 éves fehérvári férfi – nem volt ismeretlen a rendőröknek, tekintettel arra, hogy többször büntették különböző bűncselekmények elkövetése miatt.

Amikor a szondát megfújta, az egyből pozitív értéket mutatott. A férfi nem is tagadta, hogy barátjával egy üveg whiskyt ittak meg az éjszaka folyamán.

A járőrök vérvételre állították elő, ahol az ügyeletes orvos a klinikai tünetek alapján közepesen ittasnak minősítette.

A rendőrök a vezetői engedélyét elvették, ellene büntetőfeljelentést tettek – közölte a szóvivő.     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!