Születés hete - országosan Fejérben a legaktívabb

Székesfehérvár - Család és hivatás: ez a szlogenje az idei Születés hete rendezvénysorozatnak, amelybe Székesfehérvár, illetve Fejér megye még a korábbiaknál is aktívabban kapcsolódik be.

Kocsis Noémi

Sajtótájékoztatón ismertették pénteken a május 1-8. között rendezendő Születés hete fehérvári és megyei programjait a rendező édesanyák. Mint azt Martinovszkyné Tóth Vera, az országos rendező csapat egyik tagja elmondta: az immár 9. programsorozatban - Záhonytól Zalaegerszegig - az ország számos települése részt vesz előadásokkal, bemutatókkal, a várandósokat és a kisgyermekeseket segítő információkkal, tanácsadásokkal. Az idei mottót azért választották, mert úgy látják, a hivatás és a családi élet összeegyeztetése ma különösen nagy terhet ró a gyermeket vállaló anyákra, de a családokra is, nehéz megtalálni az egyensúly - tette hozzá Tóth Vera.
A városi programokat szervezők nevében Nagy-Kalmár Szilvia elmondta, a programokat 90 százalékban nők látogatják. Fehérváron május 6-án pénteken főképp a korai fejlesztésről szólnak majd az érintett szülőkhöz. A május 1-8. között megrendezett hét programja igen sokszínű: a homeopátiával kísért szüléstől a hordozókendő megkötésén keresztül a szociális ellátásokig számos előadás várja a szülőket, érdeklődőket. Velencén az idén már a védőnőket is bevonták a szervezésbe, itt az utolsó napon gyermek-elsősegélytanfolyamban is részt vehetnek az érdeklődők. A fehérvári programokhoz ékszerkészítő tevezett saját kis kitűzőt, amelyet a programokon osztogatnak majd, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a családbarát nézőpontra, a gyermekesek problémáira, a gyermeknevelés szépségére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!