Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi segít

Székesfehérvár - Európai prevenciós filmszemlét és bűnmegelőzési konferenciát rendeznek három napon át a Kodolányi János Főiskolán és a Novotel Hotelben.

Kovalcsik Katalin

Április 20-22 között a megyeszékhely ad  helyet annak a nemzetközi konferenciának, amelynek házigazdája a főiskola, az országos és megyei rendőr-főkapitányság. 
- A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési porgramjai szervesen kapcsolódnak az országos elképzelésekhez - fogalmazott összefoglalójában Neubauer Tamás  őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője. - A megyében kezdeményeztük először az úgynevezett Ovizsaru programot, amelynek lényege, hogy a kisgyermekek  megismerkedjenek a rendőrséggel, ne féljenek a rendőrtől.   A programban óvodapedagógusok dolgoznak, bábokkal, játékos formában ismerkednek  a gyerekek néhány bűnmegelőzési szituációval, amiben Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi van segítségünkre. Az általános és középiskolai programok, a DADA és az ELLEN-SZER ismertek a diákok közt. A filmszemle célja, hogy a készítők és a szakemberek együtt döntsenek arról, hogyan  lehetne eljuttatni  az érintett réteghez. A legtöbb  program arról szól, hogyan kerülhetik el a fiatalok az áldozattá válást,  a bűncselekményeket.
 A találkozó csütörtöki napján  nemzeti gyakorlatokkal ismerkednek a résztvevők, észt, ír, finn, szlovén, német és magyar, bűnmegelőzési témájú  kisfilmeket  szemlélnek, amelyeket  zsűri is  értékel, díjaz. A szakemberek két szekcióban tanácskoznak, beszélnek a kisfilmek helyéről az iskolákban, a műsorszolgáltatásban, a kapcsolatépítő oldalakon. A nemzeti szekcióban foglalkoznak  többek közt az iskolai  szociális munka és a bűnmegelőzés kapcsolatával. Pénteken nemzetközi előadók lépnek a katedrára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!