Fehérváriak sikere az országos rejtvénybajnokságon

Székesfehérvár - A városi rejtvényfejtő klub szervezésében tartották meg a Fehérvár Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Bajnokságot hétvégén a Vasvári Pál Gimnáziumban.

Kővári Gabriella

 

A nagyszabású bajnokságon rekordlétszámú versenyző, százhuszonegy fő mérte össze tudását. Szombaton  az egyéni fordulókat tartották meg, vasárnap csapatversenyekre került sor.
A feladványokat Erdősy István készítette. Kezdőtől mesterfokig mindenki a saját tudásszintjének megfelelelő rejtvényben tehette próbára ismereteit. A kezdők a skandináv és a hagyományos típusú keresztrejtvényeket fejtették, a gyakorlottabb játékosok olasz és kevert rejtvényeken tűnődtek, a mesterek a legbonyolultabb típusú és legösszetettebb szókészletű fejtörőkön gondolkodhattak.
Az eredményeket István György, a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének elnöke hirdette ki, a díjakat  Debreczeniné Marika, a székesfehérvári rejtvényklub elnöke adta át. A mesterek viadalán huszonhat fő mérte össze tudását. A Szentendréről érkezett Barna Viktor ismét nem talált legyőzőre, immár sokadszorra szerezte meg az első helyet hibátlan és gyors játékával.
 A városi rejtvényfejtő klub játékosai is szépen szerepeltek a versenyen. A mesterjelöltek mezőnyében a képzeletbeli dobogó második fokára  Faddi Imre állhatott.  A haladó kategóriában a Kovács Béla a negyedik helyet szerezte meg. A kezdők versenyén második lett Kovácsné Mukrányi Ibolya.
A vasárnapi csapatversenyen három kategóriában, tizenkilenc csapat indult, közel nyolcvan versenyzővel. A haladók kategóriájában a Papagorasz Takisz vezette Alba sakk csapat ezüstérmet szerzett, a mesterjelöltek közül pedig Debreceni Dánielné csapata, az Alba bronzérmet vihetett haza.
- Lehet, hogy nem is a legjobb rejtvényfejtők vettek részt a versenyen. Sok kiváló játékos marad otthon, mert nem mer eljönni egy ilyen nagy megmérettetésre. Ahhoz, hogy valaki jó rejtvényfejtő legyen, először is bátorságra van szüksége, és persze  elengedhetetlen a nyitottság és a fogékonyság a világra és az újdonságokra, az új eredményeket felmutató emberekre  -mondta István György, elnök.
A fehérvári rejtvényfejtő klubban kéthetente nyílik lehetőség közös elmélkedésre. Vizsgadrukk nélkül tehetjük próbára  tudásunkat, és készülhetünk a következő fejtörő bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!