Fehérvári asztalostanulók ausztriai sikere

Székesfehérvár - Komoly díjakat hozott el egy nemzetközi versenyről a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola öt tanulója.

Klecska Ernő

 

Márciusban a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola öt tanulója az Alsó-ausztriai Asztalos Kamara meghívásából nemzetközi asztalosversenyen vett részt a pöchlarni (Alsó-Ausztria) partneriskolában - tájékoztatott Albrecht Gyula, az intézmény igazgatója.
 Heinc Gábor és Molnár András az első, Bárándi Krisztián és Kalmár Krisztián a második, amíg Varga Bálint a harmadik szakképző évfolyamosok versenyében ért el kimagasló eredményt.
Teljesítményüket nem csak kupákkal jutalmazták. Nem fukarkodtak a bírálók elismerő szavakkal  sem, amikor a székesfehérvári  fiatalok munkájának értékelésére került sor.
Gottfried Wieland kamaraelnök a verseny végeztével  kiemelte, hogy igazán  öröm volt a magyar diákokat munkavégzés közben figyelemmel kísérni.
A szakemberek megállapíthatták,  bár az osztrák versenyző diákok sokkal precízebb és drágább szerszámokkal illetve gépekkel dolgoztak, mint a  magyarok, a feladat kivitelezésében nem mutatkoztak ezek a különbségek.  A fehérvári intézmény asztalostanulói tényleg remekeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!